Hašek: Tvrdík mi vůbec neradí. Mezi rádci mám Buzkovou

10.12.2010 23:22

Jeden ze dvou nejvážnějších kandidátů na funkci předsedy ČSSD Michal Hašek vyvrátil v rozhovoru pro týdeník Instinkt, že by byl prodlouženou rukou bývalého volebního manažera Tvrdíka.

Hašek: Tvrdík mi vůbec neradí. Mezi rádci mám Buzkovou

Jeho soupeři trousí, že snad bez Jaroslava Tvrdíka neudělá ani krok a že je bývalý volební manažer jeho stratégem či poradcem. „Je to lež. Opakovaně to vyvracím a popírám. Jaroslav Tvrdík není žádným mým blízkým spolupracovníkem a nepočítám s ním ani do budoucna. Jen oceňuji to, že velmi výrazně pomohl sociální demokracii v krajských volbách v roce 2008," říká v rozhovoru pro týdeník Instinkt Michal Hašek, jeden z kandidátů na předsedu ČSSD.

Zatímco Tvrdíka jako svého poradce jihomoravský hejtman popírá, těší ho, že mezi své rádce může počítat svého času nejpopulárnější političku Petru Buzkovou. „Petra Buzková se nechce vrátit do aktivní politiky, ale přijala úlohu člověka, který je teď po mém boku, a já počítám s tím, že by mi pomáhala v roli poradkyně, i pokud bych ve volbách uspěl," prozrazuje Hašek.

Proti rivalovi má výhodu, že by dokázal zvětšit koaliční potenciál ČSSD

Za svou nejcennější devízu oproti hlavnímu konkurentovi na vedení ČSSD Bohuslavu Sobotkovi považuje to, že dokáže pracovat na zvětšení koaličního potenciálu sociální demokracie. „Problém je totiž v tom, že ho teď máme velmi zúžený. Zatímco v minulosti jsme dokázali poskládat různé koalice, tak po těchto letních volbách nám zbyli už jen komunisté," upozorňuje hejtman.

Podle něj už se ČSSD nesmí stát to, co po volbách v roce 2002. „Tehdy ministr financí Bohuslav Sobotka sdělil, že náš program, bohužel, nebyl v souladu s ekonomickou realitou. My prostě musíme přicházet s reálným programem. Musíme dávat pouze takové sliby, které budou jasně doložitelné a splnitelné," požaduje možný budoucí předseda sociální demokracie.

Haškovi vadí, že o něm Petra Paroubková ve své knize lže

I proto bývá od některých oponentů uvnitř strany osočován, že z ní chce udělat oranžovou ODS. „To je možná přání mých stranických oponentů, dát mi takovou nálepku. Já to považuji za velmi nepravdivé. I fakt, že Zdeněk Škromach je jedním z mých blízkých spolupracovníků a já jej podporuji do vedení sociální demokracie, naznačuje, že je to nesmysl," brání se Hašek.

Ohradil se i proti nařčení z knihy Petry Paroubkové, že po křtu knihy Jiřího Paroubka, kdy byl zavražděn Václav Kočka, kul s Tvrdíkem pikle o převzetí strany. Ve skutečnosti totiž ten den v Praze vůbec nebyl. „A jestli je v tomto případě Petra Paroubková usvědčená lhářka, tak jaké další lži asi obsahuje její kniha?" klade si Hašek závěrem řečnickou otázku.

K věci:

Zpod pokličky může Hašek vytáhnout i Zemana. Do boje o Hrad 

Rath se vysmívá Haškovi: Co Jarda Tvrdík? To by byl super prezident 

Hašek varuje Nečase: Lékaři jen neplácají, kolaps se blíží 

Foto: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…