Haškův projekt připomíná rathovinu, varuje komentátor

01.06.2012 11:51

Evropská unie má výhrady k tomu, jakým způsobem Česko čerpá společné evropské peníze. Po odhalené kauze Davida Ratha se možná není až tolik čemu divit. Zvláštnější už je, když různé speciální projekty, které budí na první pohled nedůvěru, pokračují i v „porathovské“ době. Projektem s otazníky je i záměr Michala Haška (ČSSD) na zbudování lázní na jižní Moravě.

Haškův projekt připomíná rathovinu, varuje komentátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jihomoravský hejtman Michal Hašek hovoří na sjezdu ČSSD

Jihomoravský hejtman Michal Hašek by ve svém kraji rád pěstoval lázeňství. Nijak mu přitom nevadí, že nesedí v čele kraje, který by zrovna oplýval lázeňskými prameny a léčitelskou tradicí, Léčivou vodu chce přivádět potrubím. Při té příležitosti plánuje zrekonstruovat, či nově postavit mnohé objekty za miliony z EU. Tyto záměry podrobil kritice v komentáři pro MF Dnes Karel Škrabal. Je v „porathovské“ době obdobný projekt únosný?

Jodovod za miliony z EU

„Do Lednice se má přivádět termální voda z Charvatské Nové Vsi několikakilometrovým potrubím, které dostalo název jodovod. Nejenom jodovodem poteče do Lednicko-valtického areálu z fondů EU na lázeňství a turistiku plno peněz: 100 milionů na kolonádu, 330 milionů do lázeňského a zábavního komplexu, o dotaci 120 milionů žádá obec Pasohlávky společně s krajem, 497 milionů bude stát rekonstrukce zámecké jízdárny v Lednici," vypočítává předpokládané investice komentátor.

Konkrétně v případě jízdárny se se stavbou má začít v červnu 2013 a v říjnu musí být hotovo. S ohledem na předpokládanou vloženou finanční sumu bude prostavěn milion korun za den. Z pohledu běžného občana to možná není problém. Naopak by se mu mohlo zdát, že je škoda ty peníze nezískat a neproinvestovat, když už se nabízí. Ale je to správná cesta v „porathovské době“?

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…