Havárie dvou českých autobusů u Brna. Samí cizinci. Klaus burcuje. Nikdo to nevidí?!

23.07.2023 14:15 | Monitoring

Bývalý prezident Václav Klaus na webu svého institutu glosuje události posledních dnů týkající se varovného počtu cizinců žijících v ČR, což české politiky nijak nerozrušuje a spíše to ukazuje, že jim o naši zemi nejde. Varovný ukazováček pozvedá nad enormním navyšováním výdajů pro obranu.

Havárie dvou českých autobusů u Brna. Samí cizinci. Klaus burcuje. Nikdo to nevidí?!
Foto: Hana Brožková
Popisek: Exprezident Václav Klaus

Václava Klause znepokojuje, že poslanci nevěnují dostatečnou pozornost problematice cizinců žijících v Česku. Minulý týden komentoval zprávu Českého statistického úřadu, že počet cizinců žijících v naší zemi přesáhl jeden milion, což považuje za varovné číslo. Samozřejmě není známo, o kolika cizincích náš statistický úřad neví.

„Trápím se tím, že mnoho lidí u nás – a zejména naše multikulturně uvažující progresivistické politiky – to vůbec nevzrušuje. Nevidí v tom nebezpečí? Nevšimli si tento týden toho, že Zranění z havárie u Brna byli cizinci (nadpis z článku ve středečním deníku Právo)? Neříká jim tato havárie dvou našich (!) autobusů vůbec nic?“ pozastavuje se někdejší prezident republiky ve svém textu na webu Institutu Václava Klause.

S ohledem na vyjádření šéfa jihomoravské dopravní policie – že „ve vozech cestovali cizinci pětadvaceti různých národností, Čech tam nebyl ani jeden“ – ho zaráží, jak je vůbec možné, že mezi těmito 25 národnostmi byli i občané Venezuely, Brazílie, Nepálu, Nigérie, Uzbekistánu, Kostariky a dalších vzdálených zemí.

Anketa

Jste pro to, aby homosexuální páry směly adoptovat děti?

5%
93%
hlasovalo: 26117 lidí
„Nejen svět se úplně změnil, změnila se i naše země. Jde ale o to, jestli to dostatečně domýšlíme. Vypadá to tak, že to zdánlivě vášnivé debaty v našem parlamentu vůbec neovlivňuje. V nich o budoucnost naší země nejde,“ obává se Václav Klaus.

Okomentoval tím prázdné diskuse v našem parlamentu o tzv. ozdravném balíčku naší vlády, resp. pana Stanjury. „Měli bychom začít brát různá čísla našeho rozpočtu vážně. České armádě, možná nikoli české armádě, ale českým kolem armády se pohybujícím aktivistům, se pořád zdá, že má naše armáda málo peněz. Nevěřím tomu. Jako předseda vlády i prezident republiky jsem byl svědkem opakovaného nedočerpávání rozpočtů na armádu. Obrana (nebo ministerstvo obrany) rozpočtované prostředky neuměla využít. Nemluvě o tom, že je neuměla využít efektivně,“ zdůrazňuje exprezident.

„V náhodně publikovaném článku jsem viděl graf vývoje českého ‚obranného rozpočtu‘ a v každém případě to znamená, že porovnáním let 2024 a 2014 (rozpětí jedné dekády) dojde ke zvýšení na téměř čtyřnásobek,“ pokračuje Klaus.

A v této souvislosti se ptá: „Uvědomují si to občané? Uvědomují si to politici? Samozřejmě došlo k inflaci, od roku 2014 se ceny zvýšily o zhruba 50 %, ale to není zvýšení čtyřnásobné. Je to něčím ospravedlnitelné? Opravdu jsme ve válce? Opravdu bojujeme na Ukrajině? Nebo jenom využíváme války na Ukrajině k enormnímu zvýšení množství peněz, které dáváme na obranu? Měli bychom tato čísla znát.

Doceňuje je naše ministryně obrany, která je zároveň ‚ministryní‘ školství městské části Praha 2? Mám strach, že je z této kumulace funkcí trochu unavená. Proto jela na dovolenou a zmeškala pražskou návštěvu prezidenta Zelenského. Mohla mu také dát nějaké tričko,“ zakončuje Václav Klaus.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Nejsem Klausová příznivkyně , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseAnyska , 23.07.2023 15:02:19
ale má v poslední době pravdu skoro ve všem.

|  17 |  0

Další články z rubriky

Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

12:50 Zbláznili se. Ta drzost! Mezi Bartošem a Dostálovou to vřelo

Karel Havlíček se kroutil „jako špína nad kanálem“. Šéf Pirátů Ivan Bartoš se v nedělní Partii na CN…