Havel byl nejlepší! Vnučka Miloše Formana má vzkaz pro Čechy

23.10.2019 22:46

Václav Havel byl nejlepší prezident, kterého jsme měli, řekla v anketě k výročí 30 let uplynulých od sametové revoluce pro server Aktuálně.cz herečka a vnučka věhlasného režiséra Miloše Formana Antonie Formanová. Své poznatky vyjádřila rovněž i k heslu „Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí“ a podotkla, že bychom se neměli znovu vzdávat svobody.

Havel byl nejlepší! Vnučka Miloše Formana má vzkaz pro Čechy
Foto: Repro Aktuálně.cz
Popisek: Herečka Antonie Formanová

Anketa

Je dobře, že Zeman vyznamená exprezidenta Václava Klause?

28%
72%
hlasovalo: 15284 lidí
V úvodu ankety Antonie Formanová zavzpomínala na revoluční události roku 1989 a prozradila, co se jí vybaví ve spojení s tímto rokem a událostmi sametové revoluce. „Já si vybavím odvahu bojovat, a to v případě generace mých rodičů a generace studentů, kteří stávkovali na školách, kde já studuju,“ vyzdvihla.

Následně byla dotázána na názor na prvního polistopadového prezidenta Václava Havla. A nešetřila chválou. „Nejlepší prezident, co jsme měli, a dobrý člověk,“ hodnotí.

Havel se vnučce slavného režiséra vybaví i při vyslovení hesla „Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí“. Tohoto hesla bychom se podle ní „měli držet“, prý se o to snaží i ona sama.

„Svoboda pro mě je základní lidská a nejenom lidská vlastnost, které bychom si měli vážit, a už jenom to, že jsme si ji museli jednou vybojovat, tak bychom se jí neměli znovu vzdávat,“ řekla dále.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…