Havel byl skromný, Zeman působí nafoukaně, říká frontman Olympicu Janda

01.06.2018 19:33

Moderátor Luboš Xaver Veselý si pozval do studia dlouholetého frontmana skupiny Olympic Petra Jandu. Zeptal se ho na politiku a dlouholetý skladatel se nadechl a pravil, že prezidenta Zemana považuje za nemocného člověka s naprosto nepřijatelnými názory, kvůli kterým se nikdy neměl stát prezidentem.

Havel byl skromný,  Zeman působí nafoukaně, říká frontman Olympicu Janda
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Petr Janda v rozhovoru s moderátorem Lubošem Xaverem Veselým uvedl, že složil velké množství písní a mezi nimi jsou i takové, které ho velmi zklamaly. „Existují písně, které mě zklamaly. Vždycky dopředu popíšu, o čem chci konkrétní text a někdy se stává, že mi to kluci otextují o něčem jiném,“ posteskl si Janda.

Je si prý také vědom, že už mu bylo dávno sedmdesát, takže už si nemůže v písních dovolit zpívat, že promiluje se ženou celou noc.

Velmi zklamán je prý i z toho, co předvádí Miloš Zeman v úřadu prezidenta.

„Pro mě je to smutnej příběh, já si nemůžu pomoct. Já mám pocit, že on už se neměl pouštět do toho druhýho volebního období. Pro mě je to opravdu nemocnej člověk, kterému to, zdá se, asi pořád myslí, ale fyzicky je na tom asi bídně. Některé jeho názory jsou neakceptovatelný pro mě a pro náš národ: Jako tvrdit, že když začneš kouřit po třiceti, že už se ti nemůže nic stát. To jsou takový zvláštní věci. A vůbec ta image pana prezidenta, kterej hulí jednu za druhou. Zažil jsem ho sám, bylo mi to osobně protivný, když jsme seděli po filmu v nekuřáckým prostoru a pan prezident su zažádal o popelníček, tak já jsem se za něj styděl, ti řeknu,“ sdělil Janda moderátorovi.

„Já jsem měl rád Havla, já se přiznám, on mně přišel jako prezident skromnej. Tady mi to přijde takový nafoukaný celý. Ten pan Ovčáček tam dělá politiku takovou zvlášní,“ doplnil posmutněle zpěvák.

Prý patří mezi umělce, které politika rozčiluje. Zlobí ho třeba to, jak se vyvíjí kauza trestně stíhaného premiéra Andreje Babiše. Teď se zdá, že dokonce nemusí dojít ani na soud v případě dotačního podvodu u firmy Čapí hnízdo, kde je Babiš trestně stíhanou osobou. Ale ať už to skončí tak nebo tak, Janda má za to, že by české soudy mohly rozhodovat rychleji, aby bylo jasné, jak to tedy s tím trestním stíháním a případným proviněním premiéra je.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…