Havla si připomíná i Brusel. Jeho srdce svítí na sídle europarlamentu

17.12.2012 20:18

Úterní výročí úmrtí bývalého českého prezidenta Václava Havla si připomíná i Brusel. Na místním sídle Evropského parlamentu se dnes u této příležitosti rozzářilo Srdce Václava Havla - neonové dílo z dílny Jiřího Davida, které kdysi viselo i na Pražském hradě.

Havla si připomíná i Brusel. Jeho srdce svítí na sídle europarlamentu
Foto: rep
Popisek: K úmrtí Václava Havla

Exprezident byl známý tím, že symbol srdce připojoval ke svému podpisu. "Václav Havel byl velkým a statečným člověkem a globálně uznávanou osobností," podotkl místopředseda EP Oldřich Vlasák, který vystavení neonového srdce na budovu zákonodárců pomáhal zrealizovat.

"Svoboda, demokracie, lidská práva a osobní zodpovědnost jsou hodnoty, které stojí nad všemi každodenními spory a tvoří základní kameny projektu evropské spolupráce," řekl také Vlasák, poslanec za ODS, s jejímiž některými představiteli měl Havel za svého působení politické spory.

Zhruba 300 kilogramů vážící dílo, které bylo na budovu Evropského parlamentu namontováno již na konci minulého týdne a zůstane tam až do konce ledna příštího roku, se muselo kvůli instalaci upravit. Změnami prošla konstrukce i neonové trubice, které nahradily diody.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno, čtk

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

8:04 Rusové jedou dál. Rychleji, rychleji. Přiznáno a zdůvodněno

Rusové na Ukrajině dál postupují. Prý je to i kvůli tomu, že nejvyšší vojenský velitel ukrajinské ar…