Hayato Okamura vás chce převychovat. Ale tohle se mu líbit nebude

18.10.2021 7:14 | Ze sítí

Hayato Okamura má za to, že je českou společnost třeba dovzdělat v občanské výchově, aby poznala škodlivost radikálních politických stran. Jenže se svým nápadem narazil. Lidé už se na sociálních sítích svolávají na akci nazvanou Nábor dozorců do převýchovného tábora Hayata Okamury.

Hayato Okamura vás chce převychovat. Ale tohle se mu líbit nebude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hayato Okamura ve volebním štábu SPOLU

Anketa

Chcete Andreje Babiše za příštího prezidenta?

68%
20%
hlasovalo: 45518 lidí

V Česku to žije i po volbách. Na jedné straně lidé pořádají klobásová setkání před Pražským hradem, na kterých protestují proti tomu, jak Hrad informuje, či spíše neinformuje o zdraví prezidenta Zemana, a na straně druhé se koná také akce nazvaná Nábor dozorců do převýchovného tábora Hayata Okamury (KDU-ČSL).

Nově zvolený poslanec Hayato Okamura totiž v rozhovoru pro Český rozhlas prohlásil, že u něj v poslanecké kanceláři budou mít dveře otevřené voliči všech stran, včetně komunistů. Zároveň doporučil občany, všechny občany, více vzdělávat v občanské výchově, aby nehlasovali pro extremistické strany.

„Je tam řada stran, které jsou spíš extremističtější, krajní pravice. Je to Volný blok třeba, Trikolora má také tenhle charakter… Je to věc také občanského vzdělávání, občanská výchova totiž není jenom pro děti, pro nějaké žáčky, ale i pro dospělé. A o tom by mohli vyprávět v Německu. Po druhé světové válce v západním Německu, aby překonali tu nacistickou diktaturu, tak museli vzdělávat lidi všech věkových skupin, aby vybudovali novou demokratickou společnost. Takže tam bych viděl to řešení,“ pronesl starší bratr Tomia Okamury Hayato Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Jenže se svým nápadem narazil. Někteří lidí si to vyložili tak, že jim Hayato Okamura upírá právo na svobodný názor a svobodnou volbu politické strany a jak již bylo řečeno, začali se svolávat na středu 3. listopadu na Nábor dozorců do převýchovného tábora Hayata Okamury (KDU-ČSL).

„Pojďte se podílet na převýchově podvratných živlů. Pojďte vychovávat závadové osoby a pěstovat v nich lásku k liberální demokracii. Srdečně zveme všechny zájemce o práci dozorce v převýchovných táborech Hayata Okamury. Po náboru budete pozvání na školení, na kterém vám předá své znalosti a zkušenosti svých předků sám Bernd Posselt,“ stojí v popisu akce.

Bernd Posselt je německý politik, novinář a mluvčí Sudetoněmeckého krajanského sdružení.

Satirické akce se zúčastní např. Josef Nerušil, kandidát SPD do Sněmovny.

Hayato Okamura pod palbou kritiky

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…