Hejtman Vondrák: Situace s koronavirem se v Moravskoslezském kraji zhoršuje

05.12.2020 13:55

V Moravskoslezském kraji přibylo za pátek 625 lidí s koronavirem. Je to obdobný přírůstek jako v předchozích dnech, když to ve čtvrtek bylo 650 lidí a ve středu 674. Vyplývá to z údajů takzvané chytré karantény, které dnes zveřejnil hejtman Ivo Vondrák (ANO). Podle něj ale data ukazují, že situace se začíná zhoršovat.

Hejtman Vondrák: Situace s koronavirem se v Moravskoslezském kraji zhoršuje
Foto: Archiv I.Vondrák
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Skóre protiepidemického systému (PES) v regionu stouplo z páteční hodnoty 62 na 66, když republikový průměr je stále 57.

„Je třeba si přiznat, že se situace začíná zhoršovat. Je vidět, že tento uplynulý týden je horší než dva předchozí. Index rizika stoupl na hodnotu 66. Koeficient reprodukce se v ČR vrátil na 0,97,“ uvedl Vondrák.

Od počátku pandemie bylo v kraji pozitivně testováno 60.125 lidí. Počet hospitalizovaných s covidem-19 mírně klesl na 580. V kraji je koronavirem nakaženo nyní 7684 lidí. Z nemoci se vyléčilo 51.477 lidí. Počet zemřelých vzrostl o sedm na 964.

V pátek zaznamenalo v kraji největší přírůstek opět Ostravsko, a to 191 nakažených. Na Karvinsku přibylo 128 pozitivně testovaných, na Frýdecko-Místecku 117, na Opavsku 87 a na Novojičínsku 65. Nejmenší nárůst v kraji byl v pátek opět na Bruntálsku, a to 37 případů.

Statistika chytré karantény eviduje nakažené podle trvalého bydliště. Nemocní z regionu, kteří žijí jinde, jsou v chytré karanténě vykazováni ve statistikách kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…