Herec v Reflexu stříhá metr do konce Zemanova mandátu: Už jen 1093 dní ostudy a hanby

30.01.2020 22:25

Producent, scenárista, herec a moderátor Vladimír Mertlík se ve svém pravidelném komentáři pro Reflex.cz „zpětné zrcátko“ věnoval stylu vládnutí prezidenta Miloše Zemana a tomu, co nás čeká po vypršení jeho druhého prezidentského mandátu. „Do konce hradní ostudy už snad zbývá jen 1 093 dnů, k nápravě hanby ale bude potřeba víc času,“ dodává.

Herec v Reflexu stříhá metr do konce Zemanova mandátu: Už jen 1093 dní ostudy a hanby
Foto: Repro ČT
Popisek: Prezident Zeman ve sněmovně komentuje státní rozpočet

„Zdálo by se, že přežít současnou tragikomickou frašku, kterou se Česká republika prezentuje posledních sedm let ve světě, už bude brnkačka. Záleží jen na naší volbě, zda budeme žít dál v současném marasmu, nebo si začneme budovat pověst pacienta, který překonal to nejhorší a znovu se vrací mezi zdravé,“ napsal Mertlík k příštím prezidentským volbám.

Přijmeme-li argumentaci fanklubu Miloše Zemana, že byl zvolen většinou voličů v přímé volbě, pak je to podle Mertlíka pohled nejen pravdivý, ale o to tragičtější. „Zbývá 1 096 dnů, a to by se dalo, jak již bylo řečeno, přežít. Horší je počet dnů, které budou třeba k nápravě a ke smazání hanby, kterou způsobil nejen ve slušném světě, ale i za oponou ve zdánlivě jeho politice nakloněnému Rusku a Číně,“ dodává Mertlík.

Daleko nejhorší je podle jeho slov předpokládaný počet činů a ostudy, které budeme muset v těch příštích 1 096 dnech ještě strávit a přijmout. „Mimo jiné proto, že v mediálním prostoru – zdá se – není síla ani zájem učinit konec prezidentovým kouskům, které lze jednou hodnotit jako nepřátelské vůči státu, jindy jako zralé na lékařskou zprávu pro chovance psychiatrického ústavu před jeho přeložením do uzavřenějšího oddělení,“ nebere si herec servítky.

Na základě toho soudí, že společnost otupěla: „Laťku norem, co ještě lze považovat za normální a na co by již dotyčný měl brát prášky a být trvale pod kontrolou, snížila tak, že se nedá ani podlézt – snad podhrabat.“

Zeman má podle jeho názoru štěstí, že neexistuje „paragraf hanobení republiky“, který se mu prý často daří porušovat. „Jeho dramaticky se snižující mobilita i schopnost být v přímém sociálním a komunikačním kontaktu s okolím z něj dělá v očích řady jeho kritiků směšného staříka, který dělá rodině ostudu, ale ze soucitu jej do ústavu rodina dát nechce,“ nešetří svými slovy hlavu státu.

„V přímé úměře ke snižujícím se zmíněným schopnostem je Zemanova trvalá a zvyšující se nenávist ke všemu, co jej obklopuje, na co fyzicky či mentálně nestačí, i potřeba dokázat jakýmkoliv způsobem svou existenci. Vydatně jsou mu v tom pak nápomocni jeho parazité přisátí na mocivodech a penězovodech z titulu jeho funkce,“ pokračuje Mertlík ve své ostré kritice.

Poté zmínil aktuální vývoj v kauze Peroutka. Vnučka novináře Ferdinanda Peroutky Terezie Kaslová podala odvolání proti rozsudku, který zamítl její žalobu na stát kvůli výrokům prezidenta Miloše Zemana na adresu jejího děda. Odvolal se i prezident jakožto vedlejší účastník sporu kvůli tomu, že mu soud přiznal jen deset procent z požadovaných nákladů na právní zastoupení.

„Z pozice vedlejšího účastníka se jedná o takzvané školné, aby si každý rozmyslel, jestli si skutečně bude dělat z prezidenta trhací kalendář a bude ho žalovat tam, kde zjevně žalován být nemůže,“ dodal prezidentův právník Marek Nespala. 

„Je nejvyšší čas jak prezidentovi (a jeho kamarile), tak i justici vystavit takové školné, aby si rozmysleli, zda si z nás budou dělat prdel, protože jinak se jejich konání ani nazvat nedá,“ reaguje na Nespalova slova závěrem Mertlík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…