Hillary Clintonová napsala paměti. Prozradila v nich, co jí podrazilo nohy

12.06.2014 21:27

Bývalá první dáma Spojených států a někdejší ministryně zahraničí Hillary Clintonová napsala paměti. Je to snad předstupeň ke kandidatuře na prezidentku? Co všechno se v knize dočteme, prozrazuje Český rozhlas.

Hillary Clintonová napsala paměti. Prozradila v nich, co jí podrazilo nohy
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Kdo by si chtěl přečíst nějaké detaily z poněkud, mírně řečeno, neklidného rodinného života manželů Clintonových, tato kniha není pro něj. Clintonová se totiž v této oblasti drží zpátky. Jinak je tomu ale v oblasti mezinárodní. Tam se snaží Američanům popsat, jak dění v různých koutech světa ovlivňují jejich život. Hovoří i o povolení operací v Iráku, kde se i dnes intenzivně bojuje.

„Vůbec poprvé označuje za chybné to, že v roce 2002 jako senátorka hlasovala pro povolení válečné operace v Iráku. Jak doslova říká, myslela si, že jednala v dobré vůli, ale že to byl omyl. Právě Irák potom byl jedním z témat, která Clintonovou, obrazně řečeno, potopila během stranických prezidentských primárek v roce 2008, z nichž vzešel jako demokratický kandidát Barack Obama,“ připomíná ČRo.

Z knihy se ale nedozvíme ani to, jestli Clintonová znovu vstoupí do prezidentského ringu a pokusí se stát vůbec první ženou stojící v čele USA. Komentátoři ale poukazují na to, že kniha představuje také určité provolání k Demokratické straně v USA a z tohoto hlediska lze říci, že jde o jeden z kroků na možné cestě do Bílého domu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…