Historik Karel Ulm opustil TOP 09

23.03.2022 16:40

VÍME PRVNÍ Neuvolněný člen zastupitelstva Prahy 1, historik Karel Ulm, opustil TOP 09. Informaci redakce potvrdil předseda TOP 09 Praha 1 Giancarlo Lamberti. ParlamentníListy.cz rovněž získaly podnět, že by měl Ulm přestoupit do hnutí STAN. Sám politik řekl, že to tak není.

Historik Karel Ulm opustil TOP 09
Foto: TOP 09
Popisek: Historik Karel Ulm

„Vámi uvedenou informací ohledně přechodu pana Ulma do hnutí STAN nedisponuji. Mohu pouze potvrdit, že pan Ulm ukončil své členství v TOP 09. Důvodem jeho rezignace jsou názorové a programové neshody se současným vedením TOP 09 Praha 1. Jeho rezignace na členství ve straně nemá vliv na jeho mandát zastupitele Městské části Praha 1,“ řekl redakci ve středu Giancarlo Lamberti, předseda TOP 09 Praha 1.

Anketa

Vážíte si Jaromíra Nohavici?

94%
3%
hlasovalo: 42035 lidí
Karel Ulm, známý především jako organizátor seniorských výletů a dalších aktivit pro nejstarší spoluobčany, pro ParlamentníListy.cz dodal, že „registrovaným příznivcem STAN jsem se stal již v roce 2011/2012. Žádnou nabídku od STAN ke vstupu do hnutí jsem nedostal.“

Karel Ulm je na Praze 1 známou tváří.

Za TOP 09 v roce 2018 kandidoval z druhého místa, na počet hlasů ovšem přeskočil i lídra Oldřicha Lomeckého.

Topka tehdy dostala 12,39 procenta hlasů, což jí přineslo tři mandáty: Ulmovi, Lomeckému a lékaři Janu Votočkovi, nyní radnímu Prahy 1.

Starosta Prahy 1 Petr Hejma (STAN) řídí městskou část spolu s topkou, ODS, KDU-ČSL. V radě je rovněž bývalý radní magistrátu hlavního města za ANO Karel Grabein Procházka. Ten je jedním z několika, o nichž se hovoří jako o možném lídrovi ANO v podzimních volbách v metropoli. Definitivní rozhodnutí zatím nepadlo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…