Hlas od Bakaly v reakci na materiál PL: Krúpa žádný soud nevyhrál

08.10.2018 15:25

Minulý týden ParlamentníListy.cz uvedly, že podnikatel Pavol Krúpa vyhrál v soudním řízení proti Zdeňku Bakalovi vedeném u švýcarských soudů. Šárka Samková ze společnosti BMM ovšem pro ParlamentníListy.cz řekla, že tato informace není pravdivá.

Hlas od Bakaly v reakci na materiál PL: Krúpa žádný soud nevyhrál
Foto: Hans Štembera
Popisek: Uhlobaron Zdeněk Bakala

Naše redakce taktéž napsala, že žalobu na náhradu škody, kterou podal Zdeněk Bakala loni v létě ke švýcarskému soudu vůči Pavolu Krúpovi, považuje podnikatel Krúpa za nepřípustnou. Jde prý o náhradu škody, která měla údajně Zdeňku Bakalovi vzniknout v důsledku demonstrace, kterou plánoval před Bakalovým domem ve Švýcarsku a která nebyla uskutečněna.

Krúpovy protiargumenty ve vztahu k nepříslušnosti švýcarských soudů Bakala uznal a žalobu minulý týden stáhl zpět, konstatovaly PL v uplynulých dnech.

Reakce Šárky Samkové, manažerky komunikace společnosti BM Management, která patří manželům Bakalovým a která mimo jiné zajišťuje jejich mediální zastoupení, ovšem celou věc vidí docela opačně.

„Pavol Krúpa žádný soud nevyhrál, žaloba podaná na něj ve Švýcarsku byla stažena v souvislosti s novým, mnohem závažnějším obviněním podaným Zdeňkem Bakalou u amerického soudu.

Zdeněk Bakala původně žaloval Pavla Krúpu ve Švýcarsku, a to za škody způsobené v souvislosti s demonstrací před domovem Bakalových, jejíž organizací Krúpa vyhrožoval. Později se ukázalo, že šlo pouze o malou část rozsáhlé protizákonné kampaně Pavla Krúpy, zahrnující šíření nepravdivých informací, obtěžování a pokus získat vydíráním miliony dolarů. K tomu docházelo převážně na území Spojených států. Proto byla koncem září u amerických soudů podána mnohem závažnější žaloba a švýcarské řízení bylo pozastaveno," sdělila PL Šárka Samková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…