Hlas ze středověku. Novinář Doležal navrhl zařadit senátora Čunka mezi památky UNESCO

13.08.2016 19:36

Komentátor Jiří X. Doležal se na serveru Reflex.cz zamyslel nad vystoupením senátora a bývalého vsetínského starosty Jiřího Čunka (KDU-ČSL) v pořadu Události, komentáře ČT24. „Ústy Jiřího Čunka promluvil čirý středověk,“ uvedl k Čunkovým slovům o homosexualitě Doležal. Podle něj jsou Čunkovy názory tak blbé, že je to v dnešní době až zarážející.

Hlas ze středověku. Novinář Doležal navrhl zařadit senátora Čunka mezi památky UNESCO
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Čunek

„Úplně nejvíc mne rozesmálo, když říkal, že homosexuálové jsou handicapovaní,“ pozastavil se Doležal. Následně poznamenal, že homosexualita prostupuje všemi vrstvami a složkami společnosti, i proto dokáží homosexuálové jak držet při sobě, tak prosazovat svoje zájmy. „Malý příklad: V devadesátých letech společně začínal boj za práva gayů a za legalizaci marihuany. Zatímco homosexuálové jsou dnes váženou menšinou, stran trávy sice máme poměrně liberální legislativu, ale pořád jde o zakázanou substanci. Průvody gayů pravidelně podporuje i americký velvyslanec, ale na Million Marihuana March nepřijde ani vrátný z holandské ambasády,“ zmínil se slovy, že homosexualita opravdu neznamená handicap, ale velkou komparativní výhodu pro kariérní růst.

Původní text ZDE.

Čunek Doležala zaujal i slovy k dnešnímu pochodu na podporu sexuálních menšin Prague Pride. Řekl totiž o něm, že je protispolečenský a společensky škodlivý. „Důvodem je podle Čunka to, že navozuje dojem, jako by normou byla homosexualita. Protože například otcové s dětmi propagující tradiční rodinu žádný nepořádají, a kdyby, tak by nikoho nezajímal, tak se tomu nevěnuje pozornost a média referují jen o homosexuálech. Jasně. Takže když se skupina heterosexuálních otců tradičních rodin nezmůže na marketing svého stylu života, je třeba odsoudit karneval mnohem schopnějších gayů, protože je víc vidět než ta parta, ke které pan Čunek patří,“ kritizuje Doležal.

„Myslím, že na myšlenkové stereotypy, jaké pan Čunek předvedl, by se měla vztahovat stejná ochrana jako na jiné antediluviální relikty. Proto navrhuji Čunka vyhlásit národní kulturní památkou v kategorii ‚lidový moravský homofob‘ a zařadit jej i s jeho postoji mezi kulturní památky chráněné UNESCO,“ uzavřel Doležal se slovy, že zaplať pánbůh lidí uvažujících jako Čunek ubývá.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…