Hlavně už žádné zavírání ekonomiky, to by byla smrt ekonomiky, varuje Sehnal

03.10.2021 12:21

Hlavně ať se vláda nepouští do žádných dalších opatření proti covidu – podle šéfa Aliance pro budoucnost Pavla Sehnala nejsou potřeba. Politik je přesvědčen, že není už při plné dostupnosti vakcín zapotřebí nic centrálně nařizovat a odpovědnost je na každém jednotlivci.

Hlavně už žádné zavírání ekonomiky, to by byla smrt ekonomiky, varuje Sehnal
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Sehnal

„Vládní opatření proti nemoci covid-19 jsou v tuto chvíli stále spíše přehnaná. Někdo může argumentovat tím, že poslední týdny pomalu sice čísla pozitivně testovaných trochu rostou, nicméně jsme v situaci, kdy naprosto všichni mají přístup k očkování,“ myslí si Sehnal.

Anketa

Jsou podle vás Češi národem rasistů?

27%
73%
hlasovalo: 31601 lidí

Není už tedy prý na státu, aby se snažil centrálními nařízeními chránit zdraví populace. „Každý, kdo se chce chránit, se může nechat naočkovat ihned a bez čekání,“ připomíná.

„Správnost tohoto názoru podporují i aktuální statistiky, které ukazují, že drtivá většina těch, kteří s covidem v této době končí v nemocnici, jsou lidé bez očkování,“ podtrhuje politik.

Chce podle svých slov hlavně vyzvat vládu, aby se neuchylovala k žádným uzávěrám ekonomiky. „Země a především pak střední a malé firmy a živnostníci by to už nepřežili. Znamenalo by to ekonomickou smrt země, katastrofu. A jak jsem již uvedl, objektivně to není potřeba,“ je si jistý Sehnal.

Ohledně očkování podle jeho slov vidíme zmatečnost informací, jaké vláda poskytuje. Šéf Aliance pro budoucnost připomíná, že od počátku pandemie až dosud nemá vláda jasnou a srozumitelnou komunikační strategii.

„Jednou slyšíme, že kdo má dvě dávky očkování, je chráněn, pak zase prohlášení, že se plně očkovaní možná budou muset testovat, pak očkování po třetí. Toto je také problém, lidé už nevědí, zda mají vládě věřit. To je potřeba změnit,“ má jasno Pavel Sehnal.

Ing. Pavel Sehnal

  • Praha bez chaosu
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…