Hledá se šéf protikorupční policie. Tohle jsou prý favorité

09.08.2014 21:37

Z Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality odešel Milan Komárek, údajně z osobních důvodů. Policejní prezident Tomáš Tuhý tak musí řešit otázku, kdo napříště povede důležitou policejní složku. Jasno má být na podzim, ale podle deníku Insider má již teď dva favority.

Hledá se šéf protikorupční policie. Tohle jsou prý favorité
Foto: Pavel Kozdera
Popisek: Znak ÚOKFK

Lidové noviny informovaly o tom, že novým šéfem protikorupční policie může být Jiří Vild, Komárkův náměstek. Podle Insideru ale bez šance na jmenování nejsou ani ředitel plzeňské policie Jaromír Kníže nebo Ladislav Novák, šéf odboru obecné kriminality pražské policie.

Následně se deník zamýšlí nad náhlostí odchodu Komárka z funkce. „Konec ředitele Komárka je o to více zarážející, že poté, co si začátkem června odbyl první schůzku se svým novým nadřízeným – náměstkem Tuhého pro kriminálku Zdeňkem Laubem, hýřil optimismem,“ připomíná.

Teoreticky je prý možné, že se připravuje vznik velkého „super útvaru“, o němž se spekulovalo i v minulosti. Konkrétně by šlo o spojení protikorupční policie, protimafiánského útvaru a protidrogové centrály. Stojí také za pozornost, že odcházející Komárek se v těchto dnech podílí na zrodu nového útvaru, který bude zaměřen na boj s kyberkriminalitou. Nelze prý zcela vyloučit ani možnost, že se Komárek později postaví do čela tohoto útvaru, ale pokud k tomu dojde, oslabí se tím Komárkovo zdůvodnění odchodu od protikorupční policie - totiž z osobních důvodů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…