Hloupé, odsoudil Kalousek vládní opatření. Dal příklady

24.05.2022 13:52 | Ze sítí

Někdejší poslanec za TOP 09 Miroslav Kalousek se vyjádřil k podmínkám, které zveřejnil stát – a týkají se mimořádného příspěvku pět tisíc korun. Pravidla se však různí. A právě to si vzal na twitteru na paškál.

Hloupé, odsoudil Kalousek vládní opatření. Dal příklady
Foto: Repro ČT24
Popisek: Exposlanec Miroslav Kalousek (TOP09)

„Logický důsledek návrhu: Domácnosti opravdu ohrožené chudobou bez dětí do 18 let budou často přispívat domácnostem mnohem bohatším, které chudobou ohroženy nejsou, ale žijí v nich děti. Tohle opatření není ani sociální, ani socialistické. Je jenom hloupé,“ poznamenal někdejší poslanec za TOP 09 Miroslav Kalousek.

„Jak vypadá bezdětná domácnost ohrožená chudobou?“ zeptal se pak jeden z diskutérů. „Příklad: Pracovnice v soc. službách, samoživitelka, plat 20 tis./měs., dcera před maturitou, ale po 18 narozeninách, bude přispívat domácnosti, která má příjem milion ročně, ale dítě o rok mladší. Podobných příkladů bude řada a ty lidi to bude dost štvát. Oprávněně,“ zmínil Kalousek.

„Nevím, nakolik ovlivní situaci pokud byť se čtyřmi dětmi nepožádám, snad jako projev souhlasu s Vaším komentářem,“ napsal další diskutér.

„Na Vašem místě bych požádal a podpořil za ty peníze někoho opravdu potřebného. Zjevně máte o pojmu ‚chudoba‘ lepší představu než vláda,“ odvětil Kalousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…