Hodili to slepicím. Zpestření Vánoc z Polska dopadlo zle

07.12.2023 9:46 | Monitoring

Chtěli zpestření Vánoc formou levného cukroví z Polska, ale nakonec to hodili slepicím. Tak dopadli někteří Češi nakupující v Polsku potraviny. Suma peněz, kterou Češi v Polsku utrácejí, sice dramaticky roste a stává se z ní politické téma, tentokrát to však dopadlo zle. „Chutná to tak, jak málo to stojí. Hnus, možná jako dekorace,“ uvedla česká zákaznice.

Hodili to slepicím. Zpestření Vánoc z Polska dopadlo zle
Foto: FB - POLSKO-nákupy, tipy a doporučení
Popisek: Polské cukroví

Vypadá to ale, že i v čase předvánočních nájezdů českých občanů na polské obchodní řetězce a tržnice zůstane minimálně jeden druh potravin ušetřen.

Čeští spotřebitelé totiž na základě svých zkušeností zjistili, že není nad klasické tuzemské vánoční cukroví. Po výhodném nákupu vánočních dárků, nebo třeba i vánočního stromečku – psali jsme ZDE, tak začíná být jasné, že čeští producenti vánočního cukroví se o své tržby bát nemusejí.

Dokonce se prý může jednat o jeden z mála potravinářských artiklů, který do Polska dovážejí naši občané.

„Prosím vás, máte někdo zkušenost s cukrovím z Polska? Jaké je chuťově apod.? Ceny mají totiž super. Přikládám fotky z tržnice Chalupki. Děkuji moc za odpovědi,“ odstartovala doslova smršť odpovědí svým dotazem na toto téma, který umístila do facebookové skupiny POLSKO – nákupy, tipy, doporučení, jedna z jejích členek

.

Anketa

Reprezentuje Petr Fiala dobře Českou republiku?

2%
97%
hlasovalo: 57648 lidí

Poněkud překvapivě se k ní ale dostala celá řada negativních doporučení:

„Za mě ne, ta chuť je prostě jiná,“ reagovala jedna z dikutérek.

„Vánoční cukroví je jen a jen česká tradiční záležitost,“ upozornila další na málo známý fakt, že pečení vánočního cukroví je typicky česká záležitost.

„Všechno chutná stejně, za mě ne,“ souhlasila další.

„Vypadá krásně, ale není dobré,“ potvrdila mínění ostatních další členka skupiny.

„Nám to nechutnalo, sladké, umělé krémy, tady v obchodech je lepší cukroví,“ našlo se i doporučení pro tuzemské obchody.

„Je jedno, jak chutná. Hlavně že je to levné,“ reagoval jeden z mála diskutérů – mužů s dávkou sarkasmu a poukazem na ty, kteří nakupují jen podle cenovky.

Anketa

Povedla se stávka ČMKOS?

77%
18%
hlasovalo: 10892 lidí

„Koupila jsem kuličky a už nikdy více, hnus, mdlé, nakonec to slepice zobly,“ podělila se o svoji zkušenost také chovatelka drůbeže s tím, že polské cukroví se nakonec stalo jen vítaným zpestřením jídelníčku jejích svěřenkyň.

Našly se i komentáře, které polské cukroví chválily, ale bylo jich minimum a spíše odkazovaly na to, že se nejedná o typické vánoční cukroví, jak ho vnímáme v České republice, ale o celoroční „čajové pečivo“.

Výtky pak směřovaly hlavně k jiné chuti polských produktů, na kterou nejsou Češi v souvislosti s vánočním cukrovím zvyklí.

„Za mě nemá žádnou chuť,“ potvrdila další členka výše uvedené.

„Chutná to tak, jak málo to stojí. Hnus, možná jako dekorace,“ narážela jiná na sice pěkný vzhled, ale mdlou chuť, která podle ní odpovídala i cenovce.

„Za mě ne, je to takové umělé, ale prodávají i po kusech, tak leda ochutnat,“ doporučila testování předem další diskutérka.

S návodem, jak skloubit polskou nízkou cenu a českou tvořivost, obohatila diskusi paní, která cukroví v Polsku zakoupila jako polotovar k dalšímu vylepšení: „Koupila jsem loni takové sušenky, polomáčené. Slepila krémem, ale jak píšou ostatní, je to takové chemické. Jen ty kuličky ujdou.“

„Berte to jako lepší oplatky u nás, není to cukroví, ale pro nečekanou návštěvu fajn,“ znělo další doporučení.

„Vůbec to nemá chuť cukroví,“ našla se i nekompromisní, a přitom zřejmě výstižná reakce.

A nebyla sama.

„Fuj tajbl,“ zaznělo také stručné zhodnocení v diskusi pod zmíněným příspěvkem.

Pokud tedy shrneme zkušenosti a poznatky diskutérů a členů facebookové skupiny zaměřené na nákupy u našich severních sousedů, lze jen konstatovat, že z tohoto mraku polským producentům pršet nebude a na českých vánočních stolech najdeme napříč celou republikou ve valné většině tradiční české cukrovinky, jako jsou vosí hnízda, vanilkové rohlíčky, rumové koule, linecké… atd.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Martin Huml

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pokud to tedy shrnu., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusejana.d , 07.12.2023 10:48:13
Je lepší si napéct doma. Ono to zas tolik času nezabere. Po večerech se dá.

|  10 |  0

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …