Hokejista Jaškin jde hrát do Ruska, Dominik Hašek zuří: Jak to, že ještě není zákon, který by to zakázal?

25.07.2022 22:09 | Ze sítí

Bývalý legendární gólman Dominik Hašek v uplynulých týdnech apeloval na vládu, aby přijala zákon zakazující Čechům pracovat v Rusku, a sice když dva čeští hokejisté oznámili návrat do Kontinentální hokejové ligy (KHL). Nyní se ostře opřel i do českého reprezentačního útočníka Dmitrije Jaškina, který je následuje, rozhodl se posílit Petrohrad, označil to za „podporu války“.

Hokejista Jaškin jde hrát do Ruska, Dominik Hašek zuří: Jak to, že ještě není zákon, který by to zakázal?
Foto: Facebook
Popisek: Dominik Hašek

Český reprezentační útočník Dmitrij Jaškin se po sezóně strávené v NHL vrací do Kontinentální hokejové ligy. Devětadvacetiletý rodák z Omsku podepsal roční smlouvu s Petrohradem, jenž získal jeho práva od Dynama Moskva.

Po obránci Liboru Šulákovi a útočníkovi Rudolfu Červeném je Jaškin třetím českým hokejistou, který se navzdory ruské invazi na Ukrajinu rozhodl vrátit do KHL, již většina zahraničních hráčů opustila. Šulák má platný kontrakt ve Vladivostoku, kde by měl podle tisku hrát i Červený, jehož příchod ale nebyl ještě oficiálně potvrzen. V Chabarovsku je smluvně vázán bek Michal Jordán.

Jejich rozhodnutí těžce snáší Dominik Hašek, podle něj i Jaškin se tím přidal k podporovatelům války na Ukrajině. „Mrzí mě to moc. Práce českého občana v Ruské federaci je podporou ruského režimu, války na Ukrajině, a tedy nebezpečí pro naši zemi a její občany. Neviním však toho kluka ani jeho agenta, ale vládu a Parlament ČR, že doposud nepřijal zákon, který toto zakazuje,“ komentoval Jaškinovo rozhodnutí na sociálních sítích.

 

 

„Práce českého občana v Rusku. To je podpora ruské války a zabíjení na Ukrajině. Velmi podobné jako práce pro ruskou armádu (dvacet let vězení). Je povinností vlády ČR nás před tímto chováním chránit. Jde o naše životy! Nestrkejte hlavu do písku!!!“ okomentoval na sociální síti dříve podobně i cestu českého reprezentanta Červeného do KHL Dominik Hašek.

Následně dodal, že je povinností vlády, aby nás vydáním zákona před tímto nebezpečným chováním chránila. „Jde o naše životy, i když si to možná ještě mnozí neuvědomujeme,“ poznamenal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…