Hororové VIDEO zakrváceného novináře v Sýrii. Obletělo světová média a už se mluví o propagandě

16.04.2016 11:25

Reportér Ebrahim al-Khateeb z televize Orient News se vydal se svým štábem natáčet do Sýrie. V průběhu jeho vystoupení před kamerou se ale v blízkosti ozve hlasitý výbuch a novinář je zasažen letící střepinou do obličeje. O incidentu informavala zahraniční média, zároveň se ale ozvaly i hlasy, které autentičnost videa zpochybňují.

Hororové VIDEO zakrváceného novináře v Sýrii. Obletělo světová média a už se mluví o propagandě
Foto: Archiv redakce Vaše Věc
Popisek: Sýrie, opozice.

Jak informovala televize Orient News, televizní štáb natáčel severně od syrského města Aleppo. Pak v blízkosti novinářů dopadne raketa údajně po náletu syrských vzdušných sil.

Kamera stihne zachytit, jak letící střepina zasáhne reportéra přímo do obličeje, pak se obraz skloní k zemi. O chvíli později je novinář v záběru znovu, to už má ale celou tvář zalitou krví a je odváděn do dodávky a rychle odvážen do nemocnice.

O incidentu informovala ihned také zahranční média, jako Reuters, DailyMail, Mirror či The Sun.

Televizní kanál Orient News později informoval, že novinář přežil a je ve stabilizovaném stavu.

Krátce poté, co se video objevilo na internetu, se ale vyrojily také komentáře, které zpochybňují autentičnost videozáznamu. Podle informací televize byl totiž novinář zraněn v důsledku leteckého útoku, provedeného syrskou armádou. Pochybovači ale upozorňují na to, že mediální skupinu Orient News se sídlem v Dubaji vlastní podnikatel Ghassan Abboud, který se hlásí k syrské opozici, proti které brojí režim Bašára Asada. A video je tak podle nich jen trikem propagandy.

  • Původní zdroj ZDE

Záběry na videu jsou drastické

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …