Hřib si pustil pusu na špacír. Pak přišel dotaz. A bylo ticho

07.01.2024 20:30 | Monitoring

Piráti chystají sjezd v Brně a Zdeňku Hřibovi přišlo při sobotě mimořádně vtipné začít na platformě X zjišťovat možnosti ohledně „bílého prášku“. Vtip si na sítích začal žít vlastním životem, ve kterém se probrala pirátská specifika, nejen pokud jde o drogy, ale i o intimity.

Hřib si pustil pusu na špacír. Pak přišel dotaz. A bylo ticho
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Hřib

Anketa

Líbil se vám novoroční projev prezidenta Petra Pavla?

4%
35%
hlasovalo: 39635 lidí
Česká politická scéna nabídne v roce 2024 kromě několika voleb také sezónu stranických sjezdů. Sérii zahajuje příští týden v Brně celostátní volební sněm Pirátů.

Kromě volební agendy, která vyvrcholí soubojem Ivana Bartoše o předsednické křeslo s Markétou Gregorovou, některé s ohledem na specifika Pirátské strany napadají i úvahy o společenské části celostátního setkání.

Co se ale nečekalo, že toto téma otevře přímo jeden z delegátů. Pražský primátor Zdeněk Hřib se na sociální síti zajímal o brněnské možnosti užívání drog.

„Mám obavu, abych tam neudělal nějaké faux pas. Nevíte, jaká teď v Brně platí pro komunální politiky etiketa při náhodných ranních nabídkách bílého prášku mladými veselými lidmi?“ tweetoval dotaz.

Jednalo se zjevně o vtipnou narážku na politiky místní ODS v čele s primátorkou Martinou Vaňkovou, které fotografie zachytila při šňupání lajny bílého prášku z kreditní karty.

V tématu si ale pak ještě porochnil dalšími tweety, na úrovni „budeme volit online, akorát velká část z nás přitom bude v jedné místnosti v Brně. Vlastně je to taková LAN párty. :-) Ale pokud by si někdo do Brna netroufal, tak může ve stejném čase volit i doma z gauče přes mobil.“

Lidé s vhledem do stranického dění vyjadřovali obavy, aby v Brně faux pas nepáchala kandidátka Gregorová při lovení hlasů.

Další si vzpomněli na jiné veselé historky z pirátského zákulisí.

„Nevíte, Zdeňku, jak mít sex s manželkou i milenkou na jednom pokoji tak, aby se nepohádaly a nikdo nedal nakonec milence pěstí? Ptám se pro kamaráda,“ zajímalo jednu z diskutujících.

Narážela tím na neuvěřitelnou scénu z loňského června, která se odehrála ve smíchovském zámečku Ministerstva vnitra Spiritka a jejím hlavním aktérem byl tehdejší pirátský náměstek ministra Lukáš Kolářík.

Bývalý poslanec se opil na Pražském hradě při vyhlašování Hasiče roku a po další konzumaci ve Spiritce se pokusil o sex se svojí ministerskou sekretářkou, zatímco ve vedlejší místnosti apartmá spala jeho manželka. Ta jej mimochodem jako prodejce elektroniky do Pirátské strany přivedla. Sama v ní zastávala funkci šéfky personálního odboru.

Její probuzení bylo následováno hádkou obou dam, doprovázenou fackami a ve finále použitím vystřelovacího nože, kterého se asistentka zmocnila na Koláříkově nočním stolku. Do dění vstoupil i manžel asistentky, kterého na ni přivolala paní Koláříková. Sám pirátský politik část dámské hádky pro opilost prospal a vzbudil se až ve chvíli, kdy spor dramaticky gradoval v koupelně apartmá.

Asistentku měl odtáhnout za vlasy, udeřit do hlavy a několikrát nakopnout, což posléze v médiích prezentoval slovy „má rezignace částečně souvisí s incidentem, při kterém došlo k fyzickému napadení mojí ženy a při jehož řešení jsem osobně selhal“.

Tato prezentace vedla asistentku k tomu, že v médiích vystoupila se všemi podrobnostmi.

Zdeněk Hřib se ale tvářil, že narážku na bizarní incident nechápe. Naopak se pokusil odvést pozornost k opozici informací, že poradit by mohl jeden magistrátní zastupitel za ANO, který provozuje swingers klub.

To přivedlo do vlákna předsedu zastupitelského klubu ANO Ondřeje Prokopa, který požádal o jméno zpustlíka, se kterým by věc chtěl vyřešit.

Na to už Zdeněk Hřib raději nereagoval vůbec.

K jeho aktivitám v zákulisí stranických celostátních akcí snad jen dodejme, že ParlamentníListy.cz zjistily několik zajímavostí o jeho sblížení s jihočeskou zastupitelkou Lucií Korytářovou na sjezdu v Ostravě před čtyřmi lety.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Vosáhlo

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …