Hřibův konec? TOP 09 praštila do stolu. A toto teď nastane

11.12.2019 13:40

Pražská TOP 09 v čele s Jiřím Pospíšilem vyslovila nedůvěru primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti) a požaduje speciální dohodovací řízení, v němž se bude jednat o dalším postupu v rámci koalice. Buď se bude tlačit na sjednání nových podmínek, nebo odchod Hřiba z čela pražské radnice.

Hřibův konec? TOP 09 praštila do stolu. A toto teď nastane
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil, TOP 09

Pospíšil v rozhovoru pro časopis Respekt uvedl, že cílem TOP 09 není rozbíjet současnou pražskou trojkoalici. „Je ale třeba si po roce udělat revizi. Podle nás primátor selhává,“ tvrdí Pospíšil s tím, že za současných podmínek nelze pokračovat.

Hřib se podle šéfa pražské TOP 09 nevěnuje městu a řeší témata, která s městem nesouvisí. „Zmatky kolem zveřejnění Babišova auditu nebo páteční konflikt ohledně družstevního bydlení, kdy našim politikům na tiskovce říká, že mají skončit. To je lidsky nepřijatelné,“ jmenuje Pospíšil Hřibova selhání a dodává, že Piráti mají primátora jen díky této koalici.

Pospíšil také zmínil nelichotivá vyjádření z řad pirátských poslanců, kteří navrhovali zánik TOP 09. „Ano, to s tím také souvisí. Máme partnera, který si přeje, abychom zanikli, přitom sám neodvádí kvalitní výkony. Pan Hřib není v pozici Pavla Béma, kdy by za sebou měl většinu zastupitelstva,“ tvrdí Pospíšil.

„Chceme solidní debatu nad plněním programu, o tom, co se nám nedaří. Máme rezervy v řešení problémů, které se týkají obyvatel Prahy, ale od primátora žádné vize a nápady nevidíme,“ vysvětluje Pospíšil a dodává, že alternativní koalice s hnutím ANO nepřichází v úvahu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…