Vražda. O Šafrovi a jeho novinách padlo to nejhorší

17.09.2021 19:55 | Ze sítí

Nadační fond nezávislé žurnalistiky letos rozdal skoro šest milionů korun. Nejvíce, na tvorbu „nezávislé žurnalistiky“, dostal na své tiskoviny šéfredaktor serveru Forum24 Pavel Šafr – šlo až o 2,5 milionu korun. Nyní ovšem komentátor Petr Kamberský ukázal, že slova o „nezávislé žurnalistice“, na něž se Šafr odvolává i ve svých médiích, zřejmě nebudou až tak horká. „Nejde o novinařinu, ale o volby,“ poukázal Kamberský na Šafrovo lamentování, že se kvůli nedostatku papíru netiskne jeho speciální vydání před volbami.

Vražda. O Šafrovi a jeho novinách padlo to nejhorší
Foto: Repro Youtube
Popisek: Šéfredaktor Fora24, Pavel Šafr

Anketa

Je Andrej Babiš mladší obětí svého otce?

21%
62%
hlasovalo: 72191 lidí
Trh s papírem a knihami čelí krizi a čeští nakladatelé upozorňují, že se potýkají s nedostatkem papíru na výrobu knih a bude nutné kvůli tomu odkládat vydání některých knih či tiskovin. Výpadky tržeb nakladatelé již předem odhadují na milionové částky.

Problém v papírnictví je na celém evropském trhu, šéfredaktor serveru Forum24 Pavel Šafr ovšem pojal velmi vážné podezření.

„V pondělí nám tiskárny pana Křetínského sdělily, že kvůli výpadkům v dodávkách nemají papír na tisk našeho předvolebního vydání. Nevytisknou nám 2 mil. výtisků speciálu, k čemuž se písemně zavázali. Šel jsem dnes kolem jejich skladu, a je plný papíru. Co si mám o tom myslet?“ zarazil se a připojil fotografii rolí papíru, které však, jak mnozí diskutující upozorňují, mohou nejspíš být na pokrytí dlouhodobých smluvních závazků.

„Nic proti, ale jak poznáte, že mají papíru pro svoji činnost dost? Tohle může být zásoba pro vykrytí dlouhodobých smluv. Papíru je na trhu opravdu strašně málo, a třeba i tisk knih je proto výrazně omezen. Není ani obalový materiál, takže je nedostatek krabic... Bude ještě veselo,“ upozornil Šafra jeden z uživatelů.

Novinář Petr Kamberský se nad věcí nejprve pobavil: „Jak píše Onřej Chutný: ‚Přitom tom na těch rolích bylo jasně napsáno PAPÍR, KTERÝ JSME ZAPŘELI ŠAFROVI.‘ “

Pak už však v této věci upozornil na dosti zvláštní střet spočívající v tom, že Šafr nedávno dostal dva a půl milionu na „Přípravu nového týdeníku“ od Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky (už asi x-tý grant, celkově mnoho a mnoho milionů), a přitom nyní „sám neskrývá, že mu jde hlavně o ‚předvolební vydání‘ “. „Tedy ne o novinařinu, ale o volby,“ poznamenává.

„Je naprosto cajk, že některý byznysmeni dávají spoustu peněz na to, aby porazili Babiše, který má taky spoustu peněz. On jich má sice výrazně víc, ale jich je řádově víc, takže jsou šance dost vyrovnané. Ale, kurwa, nenazývejte to PODPOROU NEZÁVISLÉ ŽURNALISTIKY. Tohle je přesný opak: doslovná hrobařina žurnalistiky,“ rozpálil se.

Dodejme, že Šafr žádá o „podporu nezávislé žurnalistiky“ i své čtenáře prostřednictvím bannerů na svém serveru Forum24. „Smyslem Svobodného fóra a deníku Forum 24 je přispívat ke kontrole politické i ekonomické moci a bránit svobodné prostředí v České republice,“ obrací se směrem ke čtenářům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…