Hrozí nám uříznutím hlavy, prozradil tým Marka Wollnera z ČT

23.03.2019 11:00

Dramaturg a moderátor pořadu Reportéři ČT zavítal do pořadu veřejnoprávní televize Sama doma a divačkám a divákům popsal svou práci. Do studia ho doprovodily jeho dvě kolegyně, které prozradily, že jim lidé občas vyhrožují. Třeba tím, že jim uříznou hlavu.

Hrozí nám uříznutím hlavy, prozradil tým Marka Wollnera z ČT
Foto: Jaroslav Hodík
Popisek: Marek Wollner, dramaturg a moderátor Reportérů ČT

V roce 2004 vstoupila Česká republika do Evropské unie, v křesle předsedy vlády seděl Vladimír Špidla (ČSSD), úřad prezidenta zastával Václav Klaus a Karel Gott získal svého 30. slavíka. Dnes jich má už 42. A také spatřil světlo světa pořad Reportéři ČT, jehož dramaturgem a zároveň moderátorem je Marek Wollner.

Za 15 let v pořadu Reportéři ČT odvysílali stovky pořadů a tisíce reportáží. V pořadu Sama doma České televize Marek Wollner prozradil, že je mu lhostejné, zda se v reportáži bude věnovat prezidentovi České republiky Miloši Zemanovi, premiérovi Andreji Babišovi (ANO) nebo jakémukoliv jinému politikovi. Podstatné pro něj je, aby měl spolu se svými kolegy a kolegyněmi vše řádně podložené fakty.

Anketa

Věříte publicistickým pořadům České televize?

3%
97%
hlasovalo: 12390 lidí
V průběhu let zjistil, že řadu podnětů lze najít i na sociálních sítích, jenže vedle podnětů se tu bohužel lze setkat i s projevy nenávisti.

„Na těch sociálních sítích je spousta námětů, tipů a samozřejmě tam sledujete tu atmosféru ve společnosti. Na těch sociálních sítích je vyhrocenější a je to takové vyboulené zrcadlo, které nám poměrně rozšiřuje tu představu o realitě, kterou jsme předtím neměli. Myslím si, že to je celkem drsný probuzení, že ten svět venku dokáže být opravdu hodně zlej,“ prozradil Wollner.

Jeho slova potvrdily jeho dvě kolegyně, Aneta Snopová a Jana Neumannová, které ho doprovodily do studia. „To, že nás nemají rádi politici, to patří k naší práci. Kdyby nás měli rádi, tak to asi neděláme dobře. Ale teď v posledních letech, jak se proměnilo společenské klima, tak jsou nejhorší reakce na sociálních sítích, kdy čelíme tomu, čemu jsme do té doby nečelili, a to jsou otevřené výhrůžky, které bývají často za hranou. ... To byly výhrůžky uřezáním hlavy a dál to nebudu opakovat, co tam zaznívá,“ prozradila na kameru Snopová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…