Hrozivá slova amerického konzervativce o neziskovkách v Rusku a Číně. Toto prý bylo jejich úkolem

04.08.2015 21:03

Americký konzervativec Paul Craig Roberts ve svém komentáři chválí Rusko a Čínu za to, že se konečně postavily nevládním organizacím působícím na jejich území. Roberts tvrdí, že tyto organizace jsou placené Washingtonem a plní úlohu páté kolony.

Hrozivá slova amerického konzervativce o neziskovkách v Rusku a Číně. Toto prý bylo jejich úkolem
Foto: 123RF.com
Popisek: Americký Kongres

Podle Robertse trvalo Rusku a Číně celá dvě desetiletí, než obě země pochopily, že tzv. lidskoprávní organizace byly financovány Washingtonem a měly plnit jím zadané úkoly. „Hlavním účelem těchto nevládních organizací bylo od samého počátku napomáhat k destabilizaci vnitřních poměrů tak, aby byly Rusko i Čína méně odolné vůči stále sílící hegemonii Spojených států,“ uvádí Roberts a tvrdí, že pátá kolona Washingtonu se postarala o vznik barevných revolucí v Gruzii a později také na Ukrajině. „Když byl naposledy zvolen Vladimir Putin prezidentem Ruska, pátá kolona Washingtonu zorganizovala demonstrace tisíců Moskvanů. Ale podobná propaganda nemá na dění v Rusku žádný vliv a podpora Putina se dostala až na 89 %,“ vysvětluje Roberts.

K tomu dodává, že Putina podporují i mnozí další, jen po něm požadují vůči Západu ještě tvrdší přístup. „Aktuálně tedy podporuje plány Washingtonu 2 až 3 % obyvatel Ruska. Tito zrádci si přejí, aby se jejich země stala vazalem Ameriky a dostávají za to samozřejmě zaplaceno,“ vznáší Roberts závažná obvinění. Mnoho lidí na Západě prý věří, že Putin ve volbách zvítězil podvodem a hodlá obnovit zašlou slávu sovětské říše s cílem uškodit Západu. „Přitom si vůbec neuvědomují, že Západ se zničí zcela sám, bez jakékoli cizí pomoci,“ míní Roberts a kritizuje také činnost údajné americké páté kolony v Číně. „Rockefellerova nadace podporuje proamerické čínské profesory z univerzit a další americké korporace královsky platí ředitele nově vzniklých organizací. To přímo nabourává loajalitu čínské vládnoucí třídě,“ míní Roberts.

Američané podle Robertse doufají, že ovládnou čínskou vládnoucí třídu pomocí peněz a snáze tak prosadí šíření protestů nevládních organizací z Hong Kongu do celé Číny. „Věří, že čínská vládnoucí třída zkorumpovaná americkými dolary bude proti tomuto hrozícímu nebezpečí postupovat jen velmi pomalu. Naštěstí už na to ruská i čínská vláda konečně přišly. Je až neskutečné, že byly obě vlády vůči Amerikou financovaným nevládním organizacím působícím v jejich hájemství tak dlouho tolerantní,“ podivuje se Roberts a konstatuje, že by Američané měli uznat, že Rusko, Čína, Saddám Husajn, Kaddáfí, Asad a další nejsou nepřáteli USA. „Největším nepřítelem pro naši zemi jsou šílení neokonzervativci a jejich ideologie založená na neomezené hegemonii Spojených států,“ nabádá Roberts.

„Kdyby byla Evropská unie nezávislá na příkazech Washingtonu, okamžitě by zakázala umísťování amerických vojenských systémů u hranic s Ruskem. Lobbistické skupiny z východní Evropy operující ve Washingtonu se chtějí pomstít Sovětskému svazu. Tedy subjektu, který již dávno neexistuje. Svoji nenávist tak nepochopitelně přenáší na Rusko. To přitom neudělalo nic špatného kromě toho, že odmítlo uznat Wolfowitzovu doktrínu, podle které by měl Washington ovládnout celý svět. Něco takového ovšem vyžaduje nejdříve ovládnout Rusko a Čínu,“ uzavírá Roberts.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…