Hulváta poslali za Fialou. „Ty šm*jde!“ Ani na poslední Babišově akci nebyl klid

13.07.2022 20:20 | Reportáž

Poslední destinace Babišova „obytňáku“ před dovolenou. Expremiér a lídr hnutí ANO ve středu zakončil turné po středních Čechách setkáním s občany v Odoleně Vodě. Šestitisícové městečko nedaleko Kralup nad Vltavou uvítalo Andreje Babiše v klidu a bez incidentů. Téměř. Padla slova o slabém premiérovi, kterým je možné manipulovat v rámci konkrétních zájmů.

Hulváta poslali za Fialou. „Ty šm*jde!“ Ani na poslední Babišově akci nebyl klid
Foto: Radim Panenka
Popisek: Andrej Babiš s Karlem Havlíčkem v Odolené Vodě

Na rozdíl od předchozích zastávek, kde tekla krev, znesvářené tábory musela mnohdy usměrňovat policie, anebo kdy se příznivci s odpůrci bývalého premiéra pokousali, byla akce na Horním náměsti v Odoleně Vodě zcela klidná. Nebylo by to však ono, kdyby se aspoň nějaký ten protestní hlas neobjevil.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí

„Tak kde máme ty Fialovy svazáky s píšťalkami, že by tady u nás dali pokoj a nechali nás v klidu si s panem Babišem popovídat?“ bylo slyšet z rozhovoru dvou dam během setkání. „Tady moc magorů nežije, to ať si užijou v Praze a v Brně,“ kontrovala jí kolegyně. 

Odpůrci se nakonec neobjevili. Dorazil pouze jeden jediný. Svůj názor však dával najevo o to hlasitěji. „Táhni do p*dele na Slovensko, ty šmejde,“ vykřikl starší muž směrem k Babišovi, který ho nejspíš vůbec neslyšel. Vulgární protestující totiž stál několik metrů od pověstného obytňáku, u kterého seděl za stolkem Andrej Babiš doslova obsypaný svými příznivci. Těm se jako vždy ochotně podepisoval do svých knih, rozdával kšiltovky, trička, samolepky nebo koláče. 

„Chovejte se slušně, nebo vypadněte. Běžte si za panem Fialou,“ vzkázala po svém dáma ve středních letech hlasitému Babišovu odpůrci. „Drž hubu, co to tady meleš za sra*ky,“ oponoval muž s hlubokým hlasem a vydal se k odchodu. Cestou stihl urazit pár dalších Babišových příznivců a odkráčel ve směru blízké nálevny s názvem „Bodlák“.

Bývalý premiér měl tou dobou napilno, jeho fanoušci ho po příjezdu sotva nechali nadechnout po vystoupení z karavanu a okamžitě žádali společné snímky nebo krátké poklábosení. Zatímco Andrej Babiš trpělivě podepisoval a rozdával několik svých knih, bývalý ministr dopravy a průmyslu Karel Havlíček, který se středočeského turné rovněž účastnil, věnoval veškerý čas debatám s občany v okolí. 

Oba politici v průběhu akce své příznivce pozdravili v krátkých proslovech. Zatímco Havlíček se zaměřil hlavně na svá témata, na ceny energií, Babiš stihl v krátké řeči okomentovat skoro vše. Pustil se i do médií, která podle něho jednoznačně nadržují současné vládní pětikoalici. 

„Podívejte se na pana Wollnera, který reportáž o zločinu STAN před volbami neodvysílal. Nevydali ani článek o dalším členovi STANu Bernardovi, jak prodal akcie přes Kypr. Volby vyhráli díky České televizi, Českému rozhlasu a dalším vlastníkům médií, kteří potřebují mít slabou vládu a slabého premiéra, kterým potom můžou manipulovat. Výsledek dnes vidíme,“ uvedl Babiš.

Odolena Voda byla poslední destinací expremiérova turné se slavným obytňákem před dovolenou. I přes nepříjemné vedro, jako tradičně dorazil za Babišem velký dav, jakkoli šlo o malé městečko. Lidé, kteří na potřesení rukou s lídrem ANO ochotně čekali i mnoho desítek minut, v rozhovorech mezi sebou oceňovali, že Andrej Babiš dorazil i do jejich města. „Kdypak za námi přijede Fiala? Těžko, že jo, ten by nás nejraději všechny nechal pochcípat. Dcera ho volila, a dnes by si nejraději nafackovala. Babiš dělal pro nás všechny,“ zaznělo od muže ve středním věku směrem k dalším čekajícím ve frontě.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Radim Panenka

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…