Huml tvrdě hájí prezidenta: Jako kdybyste řekli, že si žena v minisukni koleduje o znásilnění. Vím, o čem mluvím

15.11.2016 20:35

Stanislav Huml v rozhovoru pro server Českého rozhlasu vysvětluje, proč hodlá hlasovat pro zákon, jenž vrací do českého práva hanobení prezidenta jako zločin. Pokud bude někdo o hlavě státu mluvit sprostě, může prožít až rok ve vězení. Huml je připraven pro zákon hlasovat, protože se chce pokusit o nápravu české společnosti. Schází nám prý mravnost.

Huml tvrdě hájí prezidenta: Jako kdybyste řekli, že si žena v minisukni koleduje o znásilnění. Vím, o čem mluvím
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Stanislav Huml

„Myslím si, že návrat ke slušnosti není zavrženíhodný, a proto jsem to připodepsal a budu pro to hlasovat,“ vysvětluje Huml svoje rozhodnutí v rozhovoru se zpravodajským webem Českého rozhlasu. „Osobně si myslím, že doba nazrála kvůli tomu, jakým způsobem se společnost vyvíjí. Je potřeba společnost umravnit,“ pokračoval v popisu svých pohnutek.

Mgr. Stanislav Huml

  • SOCDEM
  • Zemřel 28. prosince 2021
  • zastupitel obce

Útoky na prezidenta přirovnal ke znásilnění ženy. Touto cestou odmítl myšlenku, že by si prezident a jeho tým mohli tak trochu sami za to, jak se někteří lidé vyjadřují o hlavě státu. Je to prý totéž, jako kdybychom říkali o ženě, že si řekla o znásilnění, když si na sebe do baru vzala minisukni. „Vy si myslíte, že žena, která přijde na zábavu v minisukni a trochu se tam napije, si řekla o znásilnění. To je totéž. Promiňte, nemohu odpovídat jinak, jsem v trestu trochu vzdělaný. Vím, o čem mluvím a proč to říkám,“ konstatoval.

Zákon, který se chystá podpořit, prý nebyl stvořen čistě kvůli prezidentu Zemanovi. Má chránit všechny budoucí prezidenty. Totéž lze říci o zákonu o střetu zájmů, kterému se dnes říkává Lex Babiš. Jenže tento zákon bude postihovat střet zájmů u všech podnikatelů – politiků, a ne jen pro Andreje Babiše (ANO).

Prezidenta současného i ty budoucí chce dnes v Česku ochránit na šest desítek poslanců z KSČM, ČSSD, ANO a Úsvitu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…