Humus. Útok na Jiřinu Bohdalovou přes Zemana potrestán

16.05.2023 17:38 | Ze sítí

Při svém vyšetřování se server SeznamZprávy zaměřil na dary, které Hrad věnoval různým státníkům. Nakoupeno jich bylo během deseti let údajně za 23 milionů korun. Obdarováváni byli vysocí státníci, ale i veřejné osobnosti nebo zaměstnanci Hradu. A herečka Jiřina Bohdalová. „Zemanovo blahopřání své podporovatelce stálo Hrad více než 31 tisíc,“ píšou novináři o daru k 90. narozeninám. „Narozeninový dárek pro dámu se respektuje,“ reagoval pro PL Jiří Ovčáček. A ozvalo se, že způsob, jakým SZ vyšetřuje, je „humus“.

Humus. Útok na Jiřinu Bohdalovou přes Zemana potrestán
Foto: Repro ČT
Popisek: Herečka Jiřina Bohdalová v silvestrovském pořadu ČT

Anketa

Má ministr financí Zbyněk Stanjura vaši důvěru?

1%
97%
hlasovalo: 44419 lidí
Server SeznamZprávy pokračuje se svými odhaleními ohledně prezidentování Miloše Zemana. Dnes se vyšetřování Lukáše Valáška opět soustředilo na prezidentské dary. Tedy na to, že za 10 let byly nakoupeny a z velké většiny použity i dary v celkové hodnotě 23 milionů korun. „Když na Hrad nastoupila administrativa Petra Pavla, sklad darů určených pro zahraniční státníky našla téměř prázdný,“ uvádí server. Obdarováni byli například bývalý prezident Václav Klaus, zbrojař Jaroslav Strnad, ale i někteří zaměstnanaci Hradu.

SeznamZprávy si zejména všímá darů pro herečku Jiřinu Bohdalovou, kterou zahrnují mezi podporovatele bývalého prezidenta. „Jak známo, Jiřina Bohdalová podpořila Miloše Zemana ve volební kampani a když v roce 2013 poprvé vyhrál volby, doprovodila ho i na pódium, z něhož děkoval podporovatelům. O Jiřině Bohdalové prohlásil, že bez ní by se vítězem voleb nestal,“ uvádí. Prezident se s herečkou potkal v roce 2021, kdy jí přál k životnímu jubileu dovršených devadesátin. Dvakrát ji také vyznamenal, jednou Řádem Bílého lva 1. třídy.

„Text, který Ovčáček zveřejnil, ale už nezmínil, že Zemanovo blahopřání své podporovatelce stálo Hrad více než 31 tisíc. Prezident totiž Jiřině Bohdalové podle další výdejky daroval ze skladu darů pár zlatých náušnic s diamanty a akvamaríny,“ uvádí SeznamZprávy na základě výdejek.

A herečky se na náušnice ptal. Na což Bohdalová odvětila: „Proč chcete pořád řešit politiku? Dejte mi nějakou uměleckou otázku.“

„Jakmile pak slyšela, že se reportér ptá na náušnice z hradního skladu, bez dalšího slova hovor přerušila,“ popisuje SeznamZprávy zřejmě dosti krátký hovor.

Pro ParlamentníListy.cz komentoval vyšetřování SeznamZpráv exprezidentův mluvčí Jiří Ovčáček. „Umění paní Jiřiny Bohdalové váží více než všechny diamanty světa. Narozeninový dárek pro dámu se respektuje a je smutné, když se stává předmětem politicko-mediálních her,“ sdělil redakci krátce.

Bohdalová o svých fotkách s politiky mluvila právě v narozeninovém rozhovoru v Prostoru X. „To jsou oni, kteří se chtějí se mnou vyfotit. Chtěla bych vidět dotyčného, který mě za to kritizoval, jak by odmítl prezidenta, kdyby k němu přistoupil, a řekl, že by se s ním rád vyfotil. Určitě by řekl: Vy hovado jedno, s vámi se fotit nebudu,“ pravila ironicky. Dle svých slov má čisté svědomí, odolávala tlaku StB a „nikdy neudělala sviňárnu“.

Tehdy také promluvila o Zemanovi. „Dobře jsem ho znala ještě než byl prezident. Je velice chytrý a vzdělaný,“ prozradila. „Mnohdy mě namíchne. Já ho nikomu nevnucuju. Někdy se chová opravdu... sám proti sobě. Chováním pokulhává. Ale v té hlavě mu to zůstává, to musí uznat každý člověk, který je trochu soudný. Proto si ho vážím. Má velkou paměť, ta je neskutečná, já jsem z toho vždy absolutně vedle,“ doplnila. Již tehdy nelibě nesla, co o ní některá média psala.

Způsob, jakým SeznamZprávy informuje, se některým lidem nelíbí ani teď. „Zastával jsem se práva prezidenta-jenerála na projížďky na motorce netuše, že jeho prvním darem bude soupis Milošem Zemanem obdarovaných Seznamu. Eh... Manžetové knoflíčky za 4 litry, plnítko za 6, a prezidenti dostali od Miloše Zemana dary! Ó hrůzo! A ‚seznam vypátral‘ = ‚přečetl jméno‘. Humus,“ odsoudil „kauzu“ Miroslav Singer, bývalý guvernér ČNB.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Pravda a láska zase jednou ukázala, svou prasečí tvář. , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOCHO , 16.05.2023 19:07:21

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…