Hysterka, udělala scénu. Další zvrat v kauze korejské zadnice

21.04.2023 16:05 | Ze sítí

Český lékař, který je od minulého týdne kvůli údajnému sexuálnímu obtěžování korejské letušky zadržen v Koreji, je podle svých slov obětí diplomaticko-obchodního sporu. „Tady nejde o žádný zadek, ale o dostavbu Dukovan,“ prohlásil lékař a dodal, že nikoho neosahával, to jen letuška byla „korpulentní“. Lékařův právník ovšem všechna tato tvrzení dementoval s tím, že jeho klient byl při poskytování rozhovoru pod silnou protistresovou medikací.

Hysterka, udělala scénu. Další zvrat v kauze korejské zadnice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vládní speciál ČR

Anketa

Má smysl demonstrovat proti vládě?

97%
3%
hlasovalo: 41724 lidí
Zadržený vojenský lékař, který byl na palubě vládního speciálu a měl se dopustit sexuálního obtěžování korejské letušky, pro server Seznamzprávy.cz popsal, že už týden pořádně nespal. „Mám neustále tep 200. Prodělal jsem snad i malý infarkt. Omlouvám se, pokud do telefonu budu mluvit místy nesrozumitelně,“ uvedl lékař, načež popisuje inkriminovaný moment, kdy se měl dopustit sexuálního obtěžování.

„Nevím, jak to popsat, ale ta žena, která v letadle prováděla měření teploty, se svým zadkem dotkla prakticky každého, když procházela uličkou. Byla, řekněme, korpulentnější postavy,“ vysvětloval s tím, že určitě nedošlo k nějakému osahávání nebo plácnutí po zadku.

Žádný cestující si prý ničeho nevšiml a letuška také nic neřekla, vše se mělo seběhnout až po přistání. „Já seděl v letadle úplně vzadu. Jako člen posádky jsem zůstal na palubě mezi posledními. A když už tam skoro nikdo nebyl, udělala hysterickou scénu a začala brečet. V tu chvíli přiběhli piloti. Řekli mi, abych se jí omluvil, něco jí slíbil… Aby se uklidnila. Učinil jsem tak, omluvil se, řekl jsem jí něco hezkého,“ pokračoval lékař, který byl následně zadržen.

Lékař vyvrací slova ministra dopravy Martina Kupky, že „nebyl v dobré kondici,“ čímž mohl Kupka naznačovat lékařovu opilost. „Byl jsem členem posádky a posádka žádný alkohol nefasuje. Alkohol jsem nepil. Ostatně o alkoholu není ani slovo v záznamu z výslechu, který následoval. Strávil jsem deset hodin na výslechu. A v záznamu není nic o opilosti. Byla tam i ta žena, chovala se klidně, konzistentně. Ale když dorazil její nadřízený, předvedla opět hysterickou scénu jako v letadle,“ popisoval sled událostí lékař.

Celá hysterická scéna podle něj byla nahraná a ve skutečnosti měla mnohem závažnější důvody. „Tady nejde o žádnou zadnici, ale o dostavbu Dukovan. Nemám na to důkaz, ale hovořil jsem s právníky, kteří se domnívají, že ta žena může být najatá z Westinghouse,“ prohlásil lékař, že jde o to, aby korejská společnost KHNP nedostala na úkor Westinghouse kontrakt na dostavbu Dukovan.

„Já jsem lékař, já se v tomto tématu nevyznám, jen říkám, co mi bylo sděleno,“ dodal, ale odmítl prozradit, kdo mu takové informace poskytl. Lékařův advokát Julius Kramarič slova svého klienta dementoval s tím, že byl pod prášky.

„Můj klient, když s vámi mluvil – bylo to dvě hodiny po půlnoci – tak byl pod silnou medikací, protože je samozřejmě ve stresové situaci. A naprosto se v současné chvíli distancuje od toho, co řekl. Protože to je důsledek medikace a jeho psychického stavu. Ty informace se nezakládají na pravdě. Velice se omlouvá, že způsobil problém, který nyní spolu řešíme,“ prohlásil advokát, že se žádná konspirace nekoná a lékař si prý ani nemyslí, že by letuška byla korpulentní.  

„Naopak pan doktor řekl, že ta dáma, která mu měřila teplotu, byla velmi elegantní, velice jí to slušelo a byla velmi sympatická. On zcela jinak vypovídal jak na policii, tak u advokátů oproti tomu, co řekl vám. Já osobně se domnívám, že to je z důvodu jeho současného zmatení v důsledku silné medikace,“ dodal právník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Monty Python a Svatý Grál , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJoseff , 21.04.2023 16:38:23
TY voe, to by se mělo zfilmovat! To fakt nevymyslíš!

|  9 |  0

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…