Idiot. Jen srab! Miloš Zeman promluvil o světové situaci a seknul Bohuslava Sobotku

29.08.2018 15:05

Prezident Miloš Zeman debatoval s vedoucími zastupitelských úřadů České republiky v zahraničí. Rozhodl se všem přítomným vysvětlit, proč musí čeští vojáci zůstat v Afghánistánu. Na dálku tím vlastně odpověděl i poslanci ODS Václavu Klausovi mladšímu a dalším politikům. Přestože již Bohuslav Sobotka (ČSSD) není českým premiérem, Zeman si do něj znovu rýpl. A nejen do něj. Již tradičně udeřil na české novináře a nešetřil ani analytika Tomáše Klvaňu.

Idiot. Jen srab! Miloš Zeman promluvil o světové situaci a seknul Bohuslava Sobotku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zeman zdůraznil, že čeští vojáci musí zůstat v Afghánistánu, kde se produkuje obrovské množství opia a z něj se vyrábějí další drogy.

„Výnos této produkce neslouží Afgháncům, ale teroristickým skupinám,“ zdůraznil prezident. Jen díky těmto penězům z drog mohli teroristé investovat obrovské prostředky do akce podobné té z 11. září 2001. Proto podle Zemana NATO nesmí Afghánistán opustit. „Pokud by Aliance odešla, zemi ovládne Tálibán a bude celou zemi a drogy zde pěstované používat jako jednu velkou teroristickou skupinu. To je tedy odpověď na otázku Václava Klause mladšího, co děláme v Afghánistánu. Bráníme tam teroristickým útokům, ke kterým by mohlo dojít. Dnes mohu říci, že u Kábulu se bojuje za Prahu a že to je v hlubokém národním zájmu České republiky,“ zdůraznil prezident.   

Anketa

Myslíte, že Andrej Babiš provádí jménem České republiky dobrou zahraniční politiku?

89%
11%
hlasovalo: 16479 lidí

Pravil také, že Rada bezpečnosti OSN angažmá v Afghánistánu posvětila a dnes tam působí mnoho zemí. „Odejít z tohoto společenství by dokázal jenom srab,“ vypálil Zeman.

Pozornost věnoval také migrační krizi. Prezident je rád, že vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) je údajně aktivnější, než byla vláda Bohuslava Sobotky (ČSSD). „Možná, že to částečně souviselo s jazykovými schopnostmi bývalého premiéra,“ pálil Zeman do Sobotky, kterého slovně ostřeluje podobně často jako české novináře. I na ty ve středu odpoledne došlo.  

Důrazně varoval před návrhy na rozpuštění tzv. Visegrádské čtyřky. Právě tato skupina v EU dlouhodobě hlásá, že dlouho prosazovaný systém kvót na přerozdělování migrantů nikam nevede. Stejně tak prosazuje řešení migrace v zemích, odkud lidé prchají. To je prý jediný smysluplný způsob řešení migrační krize.

Evropské unii prezident vytkl ještě jednu věc. „Evropská unie trpí fixní ideou, že by se měl navyšovat podíl obnovitelných zdrojů v energetickém mixu, a to v zásadě ve všech členských zemí EU bez ohledu na jejich přírodní podmínky,“ stěžoval si Zeman.

Pár slov padlo ještě na adresu USA. Ještě před měsícem by prý Zeman mohl říci, že ve vztazích mezi námi a USA nejsou problémy. Dnes je to prý jinak, protože mezi USA a EU zuří v podstatě obchodní válka.

Zeman otevřel i téma protiruských sankcí. Znovu je zkritizoval. Díky nim prý ztrácí jak Evropská unie, tak Rusko. Zbytečnost sankcí se podle prezidenta ukázala na vztahu USA  a Kuby. Spojené státy vůči Kubě uplatňovaly sankční systém, ale změny režimu zde nedosáhly. Zeman by proto ocenil, kdyby se protiruské sankce nadále neprodlužovaly a kdyby se debatovalo o jejich užitečnosti. Odmítl také, že by byl ruským či čínským agentem. „Jakýsi idiot, který se jmenuje (Tomáš) Klvaňa nedávno prohlásil, že Donald Trump je ruský agent, takže jsem v docela dobré společnosti,“ pravil prezident. Jedním dechem dodal, že se chce orientovat také na Indii, takže očekává, že bude českými novináři označen za indického agenta.

Než se s velvyslanci rozloučil, ocenil, že premiér Andrej Babiš připojil svůj podpis pod petici požadující přesun české ambasády do Jeruzaléma.

Nakonec udeřil na již zmíněné české novináře, které přirovnal k živočichovi známému pod jménem blboun nejapný. Tento tvor již vyhynul. Čeští novináři zatím nikoliv. Podle Zemana bohužel. Někteří novináři totiž Zemanovi doporučují odvolat českou velvyslankyni v Sýrii Evu Filipi. Zeman na to má jasný názor. „Jsem přesvědčen, že inteligence českých novinářů je někdy na úrovni blbouna nejapného, což byl tvor žijící na Madagaskaru, ale byl právem vyhuben. České novináře se zatím vyhubit nepodařilo,“ uzavřel svůj proslov Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …