Impotence, hovada. ODS vyzvala Klause mladšího k odchodu z poslaneckého klubu, předcházela tomu vlna nevole

13.03.2019 20:46

PŘINÁŠÍME OFICIÁLNÍ VYJÁDŘENÍ ODS Troufalé sněmovní vystoupení poslance Václava Klause mladšího, v němž srovnal zákon s jednáním Židů, kdo jde do transportu, vzbudilo obrovskou vlnu kritiky z řad jeho odpůrců. Našli se i jeho zastánci, kteří mu veřejně vyjádřili podporu, jako například sociolog Petr Hampl, publicista Josef Provazník nebo někdejší poslankyně za ODS Kateřina Dostálová. ODS mezitím Klause vyzvala, aby odešel z jejího poslaneckého klubu.

Impotence, hovada. ODS vyzvala Klause mladšího k odchodu z poslaneckého klubu, předcházela tomu vlna nevole
Foto: Hans Štembera
Popisek: Začala březnová schůze Sněmovny. Poslanci by se měli věnovat předlohám v prvním čtení, jsou mezi nimi například vládní novely o podpoře regionálního rozvoje a o ochraně spotřebitele

Václav Klaus pronesl kritizované vystoupení jako faktickou poznámku v debatě při schvalování evropské směrnice o GDPR. Klaus vyjádřil názor, že tato legislativa, kterou nám sem posílá Brusel, je tak strašná, že by si ji žádný český poslanec netroufl ke schválení ani navrhnout. Pak dodal, že téměř šedesát procent české legislativy dnes přichází z Bruselu a čeští zákonodárci „jen zvedají ruce jako ovce“ pro.

V té souvislosti vyslovil hodně drsné přirovnání. „Nezlobte se, mně to připomíná, my jsme jak židovský výbor, když nám řekli, že máme vypravit transport, a my jenom tak jako rozhodujeme, že teda ty nemocné ženy ještě nepošleme, ty půjdou až příštím vlakem. Ale jinak děláme to, co nám řeknou,“ pravil zklamaně.

Anketa

Vítáte návrat Ivana Langera na scénu, byť jen regionální?

3%
94%
hlasovalo: 11245 lidí

Mezi drsnou kritikou se ale našli tací, kteří naopak Klause ml. v jeho počínání podpořili. Bývalá poslankyně za ODS Kateřina Dostálová na Facebooku uvedla, že s vyjádřením Klause ml. souhlasí, a poděkovala mu za jeho odvahu. Líbilo se jí, že drsně pojmenoval, aby vzpamatoval. Holokaust a EU. Těm, kteří s ním nesouhlasí, vzkázala, ať se probudí, a připomněla, že Židy rvali do transportů Češi.

A jasný vzkaz měla konkrétně i pro předsedu ODS Petra Fialu, který se za Klausovo vystoupení běžel v Poslanecké sněmovně ihned omluvit. „Jménem ODS se omlouvám za příměr, který zde nevhodně použil můj kolega Václav Klaus,“ řekl Fiala a následoval potlesk části poslanců. „Fialo, omlouvat se za kolegu je tvá totální impotence, tak šup na pět procent,“ nebrala si Dostálová servítky.

Ani sociolog Petr Hampl nešel pro jadrné slovo daleko. Poznamenal, že právě ta hovada, která několik let naprosto běžně přirovnávají židovské oběti vyhlazovacích táborů k vraždícím a znásilňujícím džihádistům, si najednou otevírají pusu na Václava Klause mladšího. „Hnus. Hnus. Hnus,“ zněla jeho reakce.

To se po výroku Klause ml. najednou vyrojilo zastánců Židů, všímá si publicista Josef Provazník. V souvislosti s tím dodal, že když už na jeho výroky reagoval i Fendrych, nepřekvapil by jej už ani Goebbels.

 

Poslanecký klub ODS po dvouhodinovém jednání za zavřenými dveřmi vyzval Václava Klause mladšího, aby opustil její poslanecký klub.

Přinášíme vyjádření ODS:

Klausova poznámka o židovském výboru vesměs zhnusila řadu komentátorů i těch, kteří by rádi ODS od Václava Klause očistili. Václav Klaus proto v reakci upozornil, že jeho vystoupení se netýkalo holokaustu, ale stádovitosti českých zákonodárců.

Podle něj tím český Parlament ztrácí svou suverenitu. „Poslanci v kampani pobíhají po republice, slibují občanům, že je budou zastupovat, a co vše udělají. Kdyby byli fér, museli by říci – ze tří pětin budu jen hlasovací automat a jak ovce budu implementovat evropská nařízení,“ napsal.

Podle Klause tím ztrácíme tuto zemi, on se celou dobu snaží na to upozorňovat, ale už pomalu neví jak. Když na to upozornil ostrým příměrem, začali všichni řešit jen jeho větu o Židech, a samotný problém nikoho nezajímá.

„Teď se nikdo z mediálních a politických nepřátel nebude bavit o meritu věci, ale snažit se mě umlčet, že jsem použil nevhodný příměr. A dávat mi do pusy něco, co jsem neřekl. Ti největší lumpové se ze mě pokusí udělat antisemitu,“ zkonstatoval Klaus.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…