Inkluze. To je zločin na těch postižených dětech! A proč kvóty? Uprchlíci nestojí o nás a my zase o ně. Prezident Zeman vytáhl silná slova

22.06.2017 21:54

Vysvědčení vládě a ministrům vystavil v pořadu Týden s prezidentem na TV Barrandov Miloš Zeman. Prozradil, kdo je v jeho očích, alespoň co se týče chování, premiantem. A kdo by propadl? „Jurečka a Herman,“ říká prezident nekompromisně. Promluvil například i o inkluzi. Zmínil také přijímání uprchlíků. Řekl i svůj názor na případný návrat Jiřího Paroubka do ČSSD. „Velkorysé by bylo umožnit Jiřímu Paroubkovi řadové členství v sociální demokracii,“ sdělil Miloš Zeman.

Inkluze. To je zločin na těch postižených dětech! A proč kvóty? Uprchlíci nestojí o nás a my zase o ně. Prezident Zeman vytáhl silná slova
Foto: ReproFoto: TV Barrandov
Popisek: Prezident Miloš Zeman v pořadu Týden s prezidentem televize Barrandov.

Na moderátorovu otázku, jakou by vláda dostala známku z chování, odpověděl Miloš Zeman poněkud ze široka. „Moje maminka měla strašně ráda krasobruslení. A já částečně dobrovolně a částečně z přinucení musel sledovat soutěže v krasobruslení. A tak jsem se naučil, že tam je známka z technického provedení a známka za umělecké dojmy. Známka z chování tam mimochodem nebyla, ale k té se dostaneme za chvíli,“ sdělil prezident.

Jak následně řekl, známka z technického provedení by u vlády byla celkem slušná, pokud by si to nepokazila tou, jak řekl, naprosto zbytečnou hádkou na konci svého funkčního období. „Možná právě proto, že se blíží volby a že každý chtěl ukázat svaly a dopadlo to tak, jak to dopadlo,“ řekl Zeman. Umělecký dojem vlády je ale podle něj naprosto mizerný.

„Politici mají zapalovat, oslňovat v tom dobrém slova smyslu. Jako oslňuje ten krasobruslař. A když tam máte šedivou bytost, která má charisma láhve od okurek, a která tedy nikoho neoslňuje, tak se nedivte, že v tom krasobruslení máte velmi nízkou známku,“ popsal Zeman.

A poté přešel k položené otázce ohledně známky z chování. „Můj názor je, že několik měsíců před volbami není dobré, aby se koalice rozhádala a aby jeden druhého vyhazoval z vlády. Jinými slovy, slušné chování zní: Vybral jsem si tě před čtyřmi lety jako svého partnera. A když jsi byl čtyři roky můj partner, tak to s tebou vydržím ještě další čtyři měsíce a pak si počkám, jak to dopadne. Zatímco když tě z bytu vyhazuji čtyři měsíce před volbami, tak se chovám jako svině. To je můj velmi nezdvořilý, ale o fakta opřený názor,“ řekl Zeman.

Prozradil také, zda by byl podle něj ve vládě někdo na jedničku. „V politice nikdy nejste na jedničku. Ale já vám řeknu jednu nenápadnou ministryni. Na jedničku by to měla být ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová,“ vysvětlil Zeman s tím, že paní ministryně pracuje a možná až příliš zanedbává svůj mediální obraz. „Tak se jí pokusím tímto vystoupením její mediální obraz trochu vylepšit,“ usmíval se Zeman.

Naprosto jasno měl v tom, kdo by propadl. „Herman a Jurečka. Tihle dva naprosto bezpečně,“ řekl nekompromisně Miloš Zeman.

Inkluze a nový ministr školství

Řeč byla i o tom, že prezident Zeman včera jmenoval nového ministra školství Stanislava Štecha. Zeman mimo jiné prozradil, jak moc se názorově shodnou, či neshodnou. „Měli jsme zajímavý pohovor. V devadesáti procentech případů jsme se shodli, nu a v deseti procentech jsme se neshodli, a to je inkluze,“ prozradil Zeman a hned také jako již několikrát vysvětlil, co mu na inkluzi vadí. „Já zařazení postižených dětí do normálních škol považuji i nadále za zločin na těchto dětech,“ sdělil Miloš Zeman a vysvětlil proč. „Jeden z největších životních pocitů je pocit úspěchu. Když jste v takzvané speciální třídě, tak můžete být první. Můžete mít radost z úspěchu. Když jste v normální třídě, budete vždycky poslední, děti vás budou šikanovat. A protože na rozdíl od speciálních tříd v těch normálních třídách je dvakrát víc žáků na učitele, tak si vás nebude nikdo ani moc všímat,“ vysvětlil Zeman s tím, že řekl panu ministrovi, ať si uvědomí, že ta mánie nebo móda té inkluze je naprosto nesmyslná a že postiženým dětem ve skutečnosti velice škodí.

Kvóty a dávky

Miloš Zeman promluvil i o migrantech a žadatelích o azyl. „Většina žadatelů o azyl pochází z Ukrajiny. A já nemám vůbec nic proti tomu, aby se jim azyl poskytl, protože si myslím, že jsou pracovití a že by obohatili náš pracovní trh,“ řekl prezident.

A promluvil i o uprchlících, kteří nyní přicházejí do Evropy. „Pozor, ne do České republiky, ale do Evropy obecně. U nás jsou příliš nízké sociální dávky, než aby k nám dobrovolně přicházeli,“ upozornil prezident a pokračoval. „Tak teď už z 80 procent jsou to Afričané, tedy ne lidé ze zemí Blízkého východu, ale z Afriky,“ řekl Miloš Zeman s tím, že se říká, že už jsou miliony uprchlíků připraveny emigrovat za lepším životem do Evropy.

Zmínil i uprchlické kvóty. „Nu a nám se snaží vnutit tyto migranty, kteří o nás nestojí. Nejde jenom o to, že my o ně nestojíme. To je jedna stránka věci. Ale oni nestojí o nás. Oni chtějí do Německa, do Švédska, do zemí, kde je vysoká životní úroveň a vysoké sociální dávky,“ vysvětlil prezident s otázkou, proč tedy máme prosazovat nějaké uprchlické kvóty.

Miloš Zeman se vyjádřil i k tomu, že vedení sociální demokracie zamítlo pokus Jiřího Paroubka o návrat do sociální demokracie. Odpověděl na otázku, co to svědčí o sebedůvěře nového vedení strany a zda je to v pořádku. „Není to v pořádku. Já sám jsem se s Jiřím Paroubkem rozešel a kvůli němu jsem v roce 2007 vystoupil ze sociální demokracie,“ zavzpomínal Miloš Zeman s tím, že ho nikdo nemůže obviňovat z toho, že by byl jeho stoupenec.

Jak dál ale řekl, na druhé straně, sociální demokracie má podle jeho názoru velmi málo osobností, které sociální demokracii pomohly. „A Jiří Paroubek sociální demokracii nesporně pomohl. Pomohl jí v první fázi, kdy díky Špidlovi a Grossovi byla sociální demokracie na dně a on ji z tohoto dna pozdvihl,“ řekl Zeman a dodal. „Pak spapaláštěl. To se stane téměř každému politikovi s jedinou výjimkou, a to jsem já,“ sdělil Zeman s úsměvem a vysvětlil. „Spapaláštěl v tom, že pronesl onen slavný výrok na téma svého oblečení ‚kdo z vás to má‘,“ zavzpomínal Zeman s tím, že díky té druhé fázi šla sociální demokracie pak zase dolů. „Protože uznejte, že sociálně demokratický volič, když mu předseda jeho strany řekne – šiju saka ve Francii, kalhoty v Anglii, boty mám z Itálie, kdo z vás to má? No tak takový volič si řekne – tenhle chlap není sociální demokrat,“ řekl Zeman a dodal. „Takže sečtěme plusy a minusy. Myslím si, že velkorysé by bylo umožnit Jiřímu Paroubkovi řadové členství v sociální demokracii.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…