Inspekce vyšetřuje dva policisty kvůli vydírání

01.02.2012 16:29

Dva pražští policisté a jeden civilista jsou podezřelí z toho, že vydírali člověka. Údajně ho nutili k uhrazení dluhu, vyhrožovali mu smrtí i ublížením jeho rodině. Případem se zabývá Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Inspekce vyšetřuje dva policisty kvůli vydírání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zbraň, ilustrační foto

Inspekce zadržela policisty v úterý po několikaměsíčních přípravách v rámci akce „Pepík“. Muži zákona jsou souzeni kvůli vydírání, poškození cizích věcí, zneužití pravomocí úřední osoby a neoprávněnému nakládání s osobními údaji. Jeden z policistů k vydírání využil data z policejního informačního systému. Pokud se jim prokáže vina, hrozí každému až osm let vězení.

Jeden z policistů a civilní osoba jsou na svobodě. Druhý policista byl dán do cely předběžného zadržení s tím, že bude podán městskému státnímu zástupci návrh na vzetí do vazby.

Oba policisté přijdou o práci. „Ředitel Obvodního ředitelství policie Praha III se v průběhu dopoledne seznámil se spisovým materiálem a důkazní stránkou věci a rozhodl o okamžitém propuštění obou policistů ze služebního poměru,“ uvedla mluvčí policie Andrea Zoulová pro Lidovky.cz.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…