Investiční skupina žene k výslechu bývalého nuceného správce Agrobanky

08.08.2017 15:43

Akcionáři společnosti MONETA podle zjištění ParlamentníchListů.cz obdrželi dopis, ve kterém jsou informováni o závažných rizicích plynoucích z žalob a soudních sporů, kterými je MONETA zatížena. Důvodem těchto soudních sporů je nestandardní odkup ziskové části společnosti AGROBANKA, který byl uskutečněn v roce 1998.

Investiční skupina žene k výslechu bývalého nuceného správce Agrobanky
Foto: archiv red
Popisek: Podnikatel Pavel Krúpa

Ani do dnešního dne podle tvrzení Arca Capital, za níž stojí Pavol Krúpa, totiž nebyla tato transakce zapsána do obchodního rejstříku – fakticky tedy MONETA dosud není právoplatným vlastníkem tohoto majetku a nakládá s ním neoprávněně. V této věci podala Arca Services žalobu k určení neplatnosti kupní smlouvy. Nyní v této věci probíhá šetření, a pokud soud potvrdí, že je kupní smlouva o prodeji Agrobanky do rukou MONETY neplatná, společnosti MONETA může vzniknout povinnost navrátit zpět neoprávněně nabytý majetek.

K soudu byla v souvislosti s podanou žalobou na neplatnost této kupní smlouvy za účelem doplnění tvrzení a důkazů doručena žádost o výslech Jiřího Klumpara, tehdejšího nuceného správce Agrobanky (v letech 1996 - 1998). Klumpar prý za Agrobanku podepsal smlouvu o prodeji její části MONETĚ a hned následující rok po ukončení působení ve funkci nuceného správce začal zastávat funkci ve statutárních orgánech MONETY (v letech 1999 až 2004), což podle Arca Capital představuje evidentní střet zájmů.

Výpis z obchodního rejstříku MONETA Money Bank, a.s.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…