Inženýr Veleba a jeho prasata. Rozhlasový zpravodaj našel Zemanovcům ideální kádr pro "jejich" televizi

13.03.2015 11:03

Zpravodaj ČRo ve Velké Británii Jiří Hošek píše v Hospodářských novinách o aktuálním problému ohledně propuštění moderátora britského pořadu Top Gear Jeremy Clarksona. Dle Hoška za to může Clarkson tím, že si nebral servítky a urážel tak spoustu lidí, firem, menšin a států a to vše za peníze koncesionářů. Vytvářel tak “veřejnoprávní dekadenci, “ inspiroval se Hošek, jak on sám píše, u “výraziva senátora Jana Veleby.“

Inženýr Veleba a jeho prasata. Rozhlasový zpravodaj našel Zemanovcům ideální kádr pro "jejich" televizi
Foto: hns
Popisek: Senátor, exprezident Agrární komory a předseda SPO Jan Veleba

Podle Hoška je BBC nejlepší veřejnoprávní televizí na světě a v žádném případě není jen sterilním zpravodajstvím plným oficialit a poklonám k autoritám. Dokonce prý ve svém zpravodajství bývá často velmi kritická k vládě.

Jiří Hošek se zamýšlí nad tím, jak by asi vypadalo, kdyby senátor Jan Veleba byl hostem pořadu Jeremyho Clarksona. Podle něj by Velebu zcela potupil a připomněl by mu jeho bývalou profesi šlechtile prasat. „Kdyby se Jan Veleba býval nedostal do spárů Martina Veselovského z DVTV, nýbrž takového Jeremyho Paxmana v BBC newsnight, byl by rozebrán na prvočinitele a ještě by ho pak nejspíš v Top Gearu provokatér Clarkson opepřil komentářem souvisejícím s páně senátorovou někdejší profesí šlechtitele prasat,“ napsal Jiří Hošek.

Dle Hoška, je v britské veřejnoprávní televizi BBC zcela normální, že existují pořady, kde dochází ke kritice nejrůznějších lidí způsobem, který je spíše bližší urážení. Je tam prakticky na denním pořádku to, že se kritizují i vládní představitelé. To vše z peněz koncesionářů jak uvádí Hošek. V Británii mají lidé jiný přístup, prý jim to nevadí a důkazem je i podpora 500 000 lidí v petici pro návrat Clarksona.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…