Islamofobie, nenávist k islámu... Německá ministryně vnitra zve na konferenci

25.10.2023 12:11

Po útoku palestinských ozbrojenců z hnutí Hamás na Stát Izrael houstne napětí nejen na Blízkém východě. I v řadě měst západní Evropy dochází k demonstracím muslimských imigrantů, kteří na náměstích Berlína, Paříže, Ženevy a dalších oslavují zvěrstva Hamásu, který se nezdráhá vraždit i židovská nemluvňata. A německá ministryně vnitra Nancy Faeser v této situaci zve své spoluobčany na muslimskou konferenci na téma o hlavních zjištěních Nezávislé expertní skupiny pro islamofobii.

Islamofobie, nenávist k islámu... Německá ministryně vnitra zve na konferenci
Foto: Sociální síť X
Popisek: Účastnice pochodu na podporu Palestinců v Birminghamu v Anglii, která podle svých slov schvaluje útok Hamásu na Izrael

Palestinští ozbrojenci z hnutí Hamás už třetí týden napadají židovský stát všude, kde mohou. 7. října podnikli rozsáhlý nájezd z Pásma Gazy, při které zemřelo na 1400 Izraelců. Podle izraelských médií se Palestinci pokoušejí také o útoky z moře. V některých městech západní Evropy muslimští imigranti každý takový útok oslavují. Občas i při demonstracích na náměstích. Nejinak je tomu i v Berlíně.

Server německého listu Bild v této souvislosti upozornil na to, že navzdory takovýmto demonstracím Spolková vláda mezitím zve lidi na islámskou konferenci, která se od roku 2006 zabývá integrací muslimů v Německu. Patří mezi ně islámské spolky, pro které je těžké jasně odsoudit barbarství Hamásu. Tytéž spolky podle německého listu překvapivě mlčí o nenávisti k Židům a islamismu mezi svými příznivci.

Jedna z islámských konferencí se má odehrát 21. a 22. listopadu. A není bez zajímavosti, že na ni zve osobně spolková ministryně vnitra z řad sociální demokracie Nancy Faeser (53). Druhou zvláštností pak podle serveru je, že se konference vůbec netýká nárůstu islamismu a množícím se projevům nenávisti vůči Židům.

Místo toho jsou hlavními tématy konference:

„Hlavní projev o hlavních zjištěních Nezávislé expertní skupiny pro islamofobii.“

„Vědecký panel k diskusi o různých aspektech protimuslimských nálad.“

„Panel na vysoké úrovni na téma: Boj s protimuslimským nepřátelstvím jako národní úkol.“

Expertka FDP na náboženství Sandra Bubendorfer-Licht (54) pro BILD uvedla, že „plánovaný program příštího zasedání Německé islámské konference je vysoce neuspokojivý.“ Je prostě „nepřijatelné, aby současné události kolem muslimského antisemitismu v Německu nebylo možné více diskutovat“. Vyzvala proto ministryni vnitra, aby se postarala o nápravu.

Stát Izrael mezitím musí podle serveru listu Jerusalem Post řešit praktičtější problémy. Vláda musí mimo jiné řešit úpravy ve státním rozpočtu, protože podle listu Jerusalem Post válka v Gaze den co den stojí 246 milionů dolarů, jednu miliardu izraelských šekelů.

Izraelský ministr financí Becal'el Smotrič ve středu řekl, že národní rozpočet na období 2023–2024 již není vzhledem k válce v Gaze relevantní a bude upraven. Prozradil navíc, že zatím nemá odhad nepřímých nákladů na ekonomiku, částečně paralyzovanou masovou mobilizací vojenských záložníků a rozsáhlých palestinských raketových salv.


 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Polák

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

?;, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusepetrFll , 25.10.2023 13:03:33
Erdogan zrušil návštěvu Izraele, ale ještě před tím se nechal slyšet, že Hamás jsou bojovníci za svobodu chránící svou zemi. Tak se to nějak komplikuje. Proč asi Úk Evropo ? Máš co dohánět, ale ta konference při těch oslavách už zase začíná připomínat ten potlesk esesákovi v kanadském parlamentu.

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…