Ištvan a Bradáčová? Petr Hájek čtenářům vysvětluje, že to s nimi myslí dobře

22.07.2013 13:17

Bývalý vicekancléř exprezidenta Václava Klause Petr Hájek na svém webu Protiproud zveřejnil dopisy čtenářů, které se věnují aktuálním politickým tématům, a reaguje na ně. Nevyhýbá se ani "cvičením, jimiž nás obšťastňuje prokurátorsko-policejní politická strana". Na toto téma již také zveřejnil několik svých teorií.

Ištvan a Bradáčová? Petr Hájek čtenářům vysvětluje, že to s nimi myslí dobře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Hájek v pivovaru U tří růží představil svou knihu Smrt v sametu

Hájkovy teorie jsou mnohdy poněkud divoké a šokující, a to i pro příznivce Protiproudu. Čtenář, který se podepsal jako Michal František, šéfredaktora serveru prosí, zda by ve svých úvahách a dedukcích nemohl trochu přibrzdit. "Tím, že z několika rozlišných indicií vyvodíte jediný závěr, je intelektuálně a logicky nepřesné a věci samé to škodí," napsal čtenář a zmiňuje například článek o Ivo Ištvanovi.

Celý článek Petra Hájka ZDE.

Ačkoli František připouští, že i v této souvislosti stojí za vším "bílí koníci jakési mocenské skupiny - Bradáčová a Šlachta", je otázkou, zda je v tom s nimi i Ištvan. A další neznámou je prý i to, jestli za vším stojí američtí zpravodajci, jak Hájek vylíčil v jednom ze svých příspěvků.

Boj proti manipulaci a falešné objektivitě

Bývalý vicekancléř námitky nepřipouští. "Falešný moderní mediální relativismus je mnohými brán jako 'serióznost'. Jenže on je vlastně podvodem na čtenáři. Nejen intelektuálním, ale především věcným," píše Hájek. A jeho Protiproud se právě tomu chce vyhnout. "Skrýt se za 'objektivitu' – že je možné to, co tvrdíme, ale současně i cokoli jiného, případně opak – je nejen alibismus. Je to vlastní práh manipulace," tvrdí šéfredaktor.

Ze spekulací a hraní si na objektivitu prý vychází jen zmatek. "To je přesný opak toho, oč usilujeme. Jsme odhodláni pracovat tak, aby naše řeč byla ano ano, ne ne. Pokud je něco zjevné, bez obalu vám to řekneme. Naopak  zpochybňujeme mnohé, co je za zjevné vydáváno – pokud za tím odhalíme faleš," stojí si za svým Petr Hájek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…