Ištvan „polapil" Kalouskova muže. Měl se prý scházet s Janouškem

31.05.2014 11:54

Státní zástupci začali prošetřovat aktivity lobbistů Ivo Rittiga a Romana Janouška. Dnes už to zní skoro jako dávný příběh. Celá kauza se ale ještě stále rozrůstá, a to do nebývalých rozměrů. Nejen, že vedla k pádu vlády, ale podle informací sobotního deníku Právo si Ištvan a spol. posvítili na někdejšího šéfa Finančně analytického útvaru Milana Cícera, v jehož prospěch se v minulosti opakovaně vyjadřoval i exministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09).

Ištvan „polapil" Kalouskova muže. Měl se prý scházet s Janouškem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Miroslav Kalousek na besedě v Opavě

„Byl jsem na podání vysvětlení, více se k tomu ale nebudu vyjadřovat,“ prohlásil Cícer. Podle informací deníku docházel Cícer za lobbistou Romanem Janouškem do jeho sídla v galerii Myšák. Zdroj obeznámený s vyšetřováním tvrdí, že o těchto návštěvách existují záznamy.

Cícer stál v čele FAÚ mezi lety 2009 - 2014. Úkolem instituce je sledovat podezřelé pohyby peněz na účtech. Tato hlášení pak měla končit na stole bývalého náměstka na Vrchním státním zastupitelství v Praze Libora Grygárka. Toho Ištvanův tým považuje za hlavní spojku organizované skupiny kolem Jany Nagyové - Nečasové do sféry justice. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …