Ištvan spustil další zátah, tentokrát hodně nečekaný. Má jít o detektivy od Šlachty a zetě Babišovy náměstkyně Schillerové

19.05.2017 14:36

Policie se točí kolem Andreje Babiše a jeho náměstkyně pro oblast daní Aleny Schillerové, která mohla Babiše nahradit, kdyby Sobotka akceptoval původní návrh hnutí ANO. Podle informací deníku Právo se policie zajímá o úniky informací ze spisů.

Ištvan spustil  další zátah, tentokrát hodně nečekaný. Má jít o detektivy od  Šlachty a zetě Babišovy náměstkyně Schillerové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš s Alenou Schillerovou

„Vrchní státní zastupitelství v Olomouci spolu s Národní protidrogovou centrálou vyšetřují rozsáhlou kauzu úniků informací ze spisů. Případ týká elitních policistů a také podnikatele Davida Rusňáka, který je zetěm náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové. Ministr Andrej Babiš (ANO) tvrdí, že s Rusňákem nikdy nemluvil, a vyzval k vrácení jeho sponzorského daru pro ANO,“ píše Právo.

Právě kvůli podeřením, která se týkají samotných policistů, prověřuje kauzu protidrogová centrála, které je zřejmě podle státních zástupců minimální či nulová šance, že mohlo k úniku informací docházet i u ní. Podle informací České televize byl již obviněn jeden z pracovníků někdejšího elitního Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), který proslavil Robert Šlachta zásahem na Úřadu vlády v roce 2013.

Podle deníku se policie zajímá také o brněnského podnikatele šéfa investiční skupiny DRFG Rusňáka, který věnoval hnutí ANO sponzorský dar. Když se šéf hnutí Andrej Babiš dozvěděl o zájmu policie, vyzval brněnskou buňku hnutí, aby dar vrátila. „S tím člověkem jsem nikdy nehovořil, je to problém dané organizace, která to musí vyřešit,“ uvedl Babiš na Rusňákovu adresu s tím, že doufá ve zdárné prošetření případu.

Celý článek naleznete ZDE

Na určité napojení Schillerové na hnutí ANO přes jejího zetě poukazoval předseda vlády Bohuslav Sobotka (ČSSD) už před tím, než vyšlo najevo, že se policie o Rusňáka zajímá. Manželka podnikatele Petra Rusňáková a dcera Aleny Schillerové je za hnutí ANO členkou zastupitelstva města Brna.

Rusňák je členem hnutí ANO od roku 2013 a v roce 2014 straně daroval 1,5 milionu korun na komunální volby. Babiš v souvislosti s jeho kauzou oznámil, že bude z hnutí vyloučen.

Vyšetřovatelé, ani státní zástupci se nechtějí vyjadřovat. Prozrazují pouze, že „spustili realizaci“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…