Italský premiér schválil přijetí migrantů, když byl Salvini v Polsku. Po návratu spustil fičák

11.01.2019 14:22

Češka Monika Pilloni už pár let žije v Itálii a české čtenáře pravidelně informuje o tom, co kolem sebe vidí. Jako dobrovolnice italské Ligy ministra vnitra Mattea Salviniho toho vidí hodně. Vidí třeba, jak to chodí v italské vládě. To, co se děje v Římě teď, možná dává za pravdu prezidentu Zemanovi, který rád svérázným způsobem skloňuje slovo nepřítel. „První stupeň nepřítel, druhý stupeň úhlavní nepřítel, třetí stupeň koaliční partner,“ říkává Zeman.

Italský premiér schválil přijetí migrantů, když byl Salvini v Polsku. Po návratu spustil fičák
Foto: Repro Youtube
Popisek: Matteo Salvini

Italský ministr vnitra Matteo Salvini stále dokola opakuje, že ho Italové zvolili proto, aby ochránil obyvatele této země, aby dával pozor na to, kdo se chce dostat na italskou půdu a žít v této jihoevropské zemi. Salvini tento svůj úkol plní např. tím, že neziskovým organizacím nedovoluje vysazovat africké migranty v italských přístavech.

Jenže se zdá, že teď, když je Matteo Salvini na návštěvě Polska, se do Itálie možná dostanou další migranti. Na svém webu o tom informovala publicistka Monika Pilloni. „Kocour není doma a myši mají pré aneb Salvini v Polsku, Conte přes zákaz přijme migranty a bouřka je na světě,“ nadepsala dáma svůj článek.

Předseda italské vlády Giuseppe Conte a šéf hnutí 5 hvězd Luigi Di Maio během Salviniho nepřítomnosti rozhodli o tom, že by Itálie mohla přijmout 15 migrantů z afrického kontinentu, kteří prožili mnoho dní na lodích. Ani Itálie, ani Malta nechtěly Afričany přijmout. Až do teď. A Salvini se prý velmi zlobí.

Italský ministr vnitra zdůraznil, že ze své politiky ochrany hranic odmítá ustoupit. Místo toho hodlá společně s polskou vládou bránit evropské hodnoty.

Ani Salvini si prý nepřeje, aby migranti umírali ve Středozemním moři, ale cestu k jejich záchraně vidí v tom, že zarazí tipec pašerákům, kteří především z Afričanů tahají peníze a pak je nechají nasednout do člunů, v nichž jsou ohroženi na životech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…