Ivánku, kamaráde... Mirka Němcová odhaluje, proč Babiš nepustil diváky na biatlon, zato na fotbalové derby směli

10.03.2020 22:20

Stát kvůli šíření koronaviru zakázal od úterý 10. března kulturní, sportovní a společenské akce s účastí nad 100 osob. Poslankyně ODS Miroslava Němcová však v kontextu s bezpečnostním opatřením nechápe, proč český premiér jednu hromadnou akci ruší a jinou ne. V pozadí takových rozhodnutí jsou podle ní peníze.

Ivánku, kamaráde... Mirka Němcová odhaluje, proč Babiš nepustil diváky na biatlon, zato na fotbalové derby směli
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předání květin poslankyni Miroslavě Němcové jako výraz díků za její odvahu a postoj k inauguračnímu projevu prezidenta

„Na biatlon prý přijedou cizinci ze zahraničí, zatímco fotbal navštíví pouze ‚bezpeční‘ domácí diváci. Je jisté, že mezi nimi budou i ti, kteří se vrátili z Itálie a z jiných míst nákazy. Riziko šíření koronaviru je na obou sportovních akcích podobné,“ uvádí Němcová, která nerozumí tomu, proč se tedy nezrušil i fotbal. „Peníze nad zdraví? Nebo se premiér bojí hněvu fotbalových fanoušků?“ táže se.

Anketa

Propadají Češi zbytečné panice, pokud jde o koronavirus?

hlasovalo: 8049 lidí
V několika bodech proto nabízí svůj pohled na to, proč se tak děje.

Připomíná, že dne 12. října 2017 největší ticketingová společnost v Česku a na Slovensku, která působí také v Polsku a Maďarsku, má nového spolumajitele. Stala se jím mediální skupina Mafra.

„Mafra, která podle veřejných zdrojů drží v Ticketportalu většinu, patří do skupiny Agrofert. Do února 2017 ji vlastnil Andrej Babiš. Poté ji převedl do svěřenského fondu. V roce 2017 dosáhly tržby provozní firmy IRSnet CZ 133 milionů korun. Čistý zisk 18 milionů, vyplacená dividenda 16,5 milionu korun,“ přibližuje poslankyně.

Nato zmiňuje, že Ticketportal má v Česku 800 prodejních míst a provozuje také web. Za smluvní poplatek prodává vstupenky na kulturní a sportovní akce.

Poukazuje na to, že na biatlon vstupenky však firma neprodává. „Na jejích stránkách jsem nabídku nenašla. Na fotbal je prodává. Fotbalové derby Sparta – Slavia (9. 3.) bylo vyprodáno: 20 000 vstupenek,“ dodává Němcová.

„Podle různých šetření si premiér vliv na majetek ve svěřenských fondech ponechal. Zrušení biatlonu tak na jeho zisk vliv nemá. Fotbal vliv má. Ale prý jde hlavně o zdraví. Ivánku, kamaráde...,“ poukazuje na důvody, proč se k jednotlivým akcím podle ní přistupuje v rámci bezpečnostních opatření kvůli koronaviru odlišně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…