J. X. Doležal napsal o válce, kterou nám vyhlásili islamisté. A toto prý našel na internetu

07.01.2015 17:17

Útok na redakci francouzského satirického magazínu Charlie Hebdo vyvolal po momentu zděšení i rychlé reakce z řad českých novinářů. Například Jiří X. Doležal z Reflexu se nechal slyšet, že "tento čin už musí i ty nejsluníčkovatější sluníčkáře přesvědčit, že začala válka s islámem". A jak dodal, i když jsme o to nestáli, budeme v ní muset bojovat a zřejmě i umírat.

J. X. Doležal napsal o válce, kterou nám vyhlásili islamisté. A toto prý našel na internetu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří X. Doležal

Popsal i poměrně jednoduchý scénář, který se podle něj odehrává. „Nejprve je vybrán cíl, který je dostatečně antiislamistický. Může to být jedinec, voják v uniformě, policista, pracovník židovského muzea, anebo novinář, který si dělá šoufky z islámu. Pak nastoupí několik muslimů se samopaly nebo s výbušninami a ten cíl zlikvidují. Zabijí. Zavraždí. Jsme ve válce, a dnešní útok v Paříži snad i nejpřesvědčenějšího islamofila přesvědčil, že s námi neválčí jenom nějací extremisté, ale muslimové,“ napsal doslova J X. Doležal.

Upozornil pak i na to, že se bohužel naše společnost dostává do fáze, kdy nejsme schopní rozlišit mezi takzvaně slušnými muslimy a těmi muslimy, kteří mohou kohokoli zítra nebo pozítří zavraždit.

Opravdu to nevíte? Islám nám vyhlásil válku, napsal novinář z Reflexu

Připomněl pak též to, že v posledních dnech jsme v podstatě denně konfrontováni se zprávami o tom, kde zase zavraždili někoho, kdo je příslušníkem euroatlantického civilizačního okruhu. Z toho J X. Doležal usuzuje, že právě této naší společnosti byla vyhlášena islámem válka.

„My však stojíme, zmateni vlastním humanismem,“ poznamenává Doležal ve svém komentáři.

Podle něj se Evropa - pokud nebude chtít v průběhu několika příštích desetiletí zaniknout a stát se provincií chalífátu - bude muset vzdát některých svých civilizačních vymožeností.

„Bez ohledu na evropské tradice a úctu ke svobodě náboženství nám, pokud chceme přežít, nezbyde než přestat vnímat islám jako náboženství, ale nahlížet na něj jako na každou jinou vražednou ideologii. Jako na fašismus nebo komunismus,“ konstatuje redaktor Reflexu. To je mimochodem týdeník, v kterém také velice často u nás různé karikatury známých osobností – včetně těch politických – vycházejí.

  • Celý komentář J. X. Doležala ZDE

Náboženská svoboda nám byla ukradena

J. X. Doležal ještě však přináší malé shrnutí. Například poukazuje na to, že náboženská svoboda byla jednou z největších vynálezů naší civilizace, avšak muslimové nám ji vzali. „Realita stále jasněji ukazuje, že svobodu pro islám - pro ideologii vražd a násilí - budeme muset omezit, nebo nás muslimové vyhubí,“ uvedl ve středu k dané události.

Na závěr pak odkazuje na fakta, se kterými se zřejmě v průběhu středy setkal. Z nich údajně vyplývá, že dnešní pařížský teroristický útok byl plánován a diskutovalo se o něm prý dokonce na Facebooku. Na důkaz toho je uvedena i adresa údajné skupiny, která měla popravu francouzského novináře plánovat. (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ahe

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…