JCDecaux podle webu okrádá pražské letiště. To už začalo s vyhazovy i právními kroky

16.12.2020 17:27

V minulých dnech se objevily u silnic billboardy s otázkou, proč letiště propouští? Anonymní kampaň směřuje na webové stránky. „Okradli letiště.cz je nezávislý web, který popisuje nestandardní vztahy mezi státním podnikem Letiště Praha a.s. a společností JCDecaux, městský mobiliář,“ stojí na tomto webu.

JCDecaux podle webu okrádá pražské letiště. To už začalo s vyhazovy i právními kroky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Letiště Václava Havla

Autoři stránek kritizují smluvní vztahy mezi Letištěm Praha a reklamní firmou JCDecaux a tvrdí, že kvůli smlouvě s firmou letiště přichází každou sekundu o dvě koruny. „Korunu svému snažení nasadili pánové manažeři Řehoř a Puchalský tím, že namísto toho, aby se řádně snažili vymáhat dlužné nájemné, případně smlouvu s JCDecaux vypověděli a přesoutěžili, tak propouštějí zaměstnance,“ naráží tvůrci webu na manažery Letiště Praha. 
 
 
Stránky dále upozorňují na to, že firmě JCDecaux přibyl do smlouvy a bez jakékoliv soutěže pronájem všech vnějších prostor letiště. Ty má převzít od konkurenční firmy BigBoard. Nájemné za celé letiště činí podle webu 62 milionů korun a od prvního ledna příštího roku se toto nájemné zvyšuje o dalších 12 milionů za venkovní reklamu. 
 
 
„Ale to jenom proto, že jim letiště do smlouvy exkluzivně přidalo k užívání celý venkovní prostor, letiště mnoho desítek tisíc reklamních ploch. Protože však nebylo o žádný z pronájmů soutěženo, není jasné, jak částky nájemného vůbec vznikly a není ani jasné, jestli jsou, nebo nejsou tržní,“ stojí také na webu. 
 

Anketa

Bude rok 2021 pro Českou republiku lepší než rok 2020?

22%
72%
6%
hlasovalo: 13001 lidí
Mluvčí JCDecaux Jiří Chvojka k této anonymní kampani uvedl pro idnes.cz, že se může jednat o prostředek konkurenčního boje. Reklamní společnost BigBoard, která venkovní plochy pronajímá, však popřela, že by s kampaní měla něco společného. 
 
Proti kampani se ohradilo i Letiště Praha. „Společnost Letiště Praha se důrazně ohrazuje proti tvrzením zveřejněným na anonymní internetové stránce a proti velkoformátovým billboardům, které na stránku odkazují. Tvrzení uvedená na internetové stránce jsou zkreslená, pomlouvačná a poškozují dobré jméno společnosti Letiště Praha, a. s. Letiště Praha již proto podniká patřičné právní kroky, včetně přípravy trestního oznámení na neznámého pachatele pro pomluvu,“ stojí v oficiálním vyjádření. 
 
Zda opravdu JCDecaux na nájemném dluží, není jasné. K tomu se nechce vyjadřovat ani JCDecaux, ani Letiště Praha. 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…