Já chci svatbu! Uvedl homosexuální umělec

24.04.2018 17:58

Herec Jan Cina se v pořadu Výzva serveru Seznam Zprávy rozhovořil mimo jiné o své homosexualitě. Podle svých slov chce s přítelem vstoupit do manželství, neboť registrované partnerství se mu zdá málo.

Já chci svatbu! Uvedl homosexuální umělec
Foto: archív autora
Popisek: klávesnice

Cina žije s partnerem Petrem Vančurou, s nímž se aktivně zapojil do kampaně Jsme fér. Ta prosazuje manželství pro stejnopohlavní páry. Natočit klip podle něj bylo náročné. „Povedlo se to až na třetí pokus,“ zmínil Cina.

„S Petrem nejsme ani registrovaní. Uvažujeme o tom, jsme spolu 11 let. Poslední dva roky hovoříme o tom, že bychom chtěli náš vztah posunout dál. Řešíme to, registrované partnerství je pro mě divně uchopitelná věc. Když si představuji naši svatbu, tak to vidím, jak to znám z rodiny, že je to obřad, je to něco, člověk dělá pro sebe i pro lidi, které má rád. Nese to s sebou praktické věci, právní, ale prostě když srovnám sňatek a registrované partnerství, tak ta svatba je pro mě víc,“ dodal Cina. 

„Chtěl bych mít dítě s Péťou. Cítím, že je to naše věc, kterou bychom to posunuli dál. Ale nejde to, být těhotný nemohu. Ostatní metody pro mě nejsou dostačující,“ sdělil Cina s tím, že adopce pro něj není aktuální. „Uvidíme za pět deset let,“ řekl. 

Reakce na účast v kampani jsou podle jeho slov skvělé. „Nikdy mě žádná šikana nepotkala, až v poslední době, asi díky mé společenské viditelnosti, lidé mají pocit, že je to na mně asi to nejzajímavější. Stala se mi například situace v tramvaji, kdy lehce podnapilí lidé, inteligentní mladí, měli potřebu se k tomu vyjádřit a veřejně mě označit. Pořvávali na mě. Nepochopil jsem to, hodně se mě to dotklo, poprvé v životě,“ sdělil Cina, jenž se nechtěl podle svých slov nechat vytočit. „Popřál jsem jim jen hezký večer,“ dodal. 

Kromě toho se Cina, jenž je napůl Rom, také věnuje podpoře projektů, jež pomáhají romským dětem. „Lidé si dovolí přede mnou Romy kritizovat. Když pak řeknu, že jsem napůl také Rom, hned to berou zpátky a najednou mluví jinak,“ připomíná v této souvislosti Seznam stará Cinova slova pro MF Dnes.

  • Původní text najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…