Já musím, no. Smutná mladá poslankyně. Mlelo se celou noc, odpoledne znovu

13.01.2022 7:30 | Ze sítí

Schůze Poslanecké sněmovny trvá už 22 hodin a kvůli mimořádné schůzi bude trvat ještě déle. Lidovec Marek Výborný už se ptá, co opozice touto délkou sleduje. A místopředsedkyně Věra Kovářová odtušila, že ostatní mají asi lepší ráno, když jim do něho neřeční Andrej Babiš. Na schůzi se dívá i poslankyně Urbanová. „Ale já tak nějak musím, no,“ uvedla.

Já musím, no. Smutná mladá poslankyně. Mlelo se celou noc, odpoledne znovu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vláda premiéra Petra Fialy požádala sněmovnu o vyslovení důvěry. Vlastní hlasování se čeká až ráno

Dnes by Poslanecká sněmovna měla vyslovit důvěru vládě. Ovšem toho se premiér a ministři zřejmě ještě jen tak nedočkají. Dnes v ráno informoval lidovecký poslanec Marek Výborný, že schůze pokročila do své 22. hodiny. A není si jist, co velice dlouhou kritikou poslanci ANO a SPD sledují.

„Dobré ráno z noční směny ve Sněmovně! Je 6.30, už skoro 22 hodin jednáme o důvěře vládě a zrovna nám tu řeční poslanec Babiš. Věřím, že to vaše ráno je rozhodně lepší...“ ozvala se místopředsedkyně Sněmovny ze STAN, Věra Kovářová.

„ANO chce mít další rekord: Předat zemi s největším dluhem, největším deficitem a nově taky s nejdelší dobou projevů před hlasováním,“ přidal se Václav Dolejší ze Seznamu.

Poslanec Patrik Nacher si pak do Dolejšího rýpl, že jako „hlídací pes demokracie“ kritizoval ANO ve vládě. A teď do něj kope, i když je v opozici.

„Přeji všem krásné ráno. Hádám, že se Babiš hezky vyspinkal, zatímco jeho lidé žvatlali a nyní po šesté ranní snad jako poslední vypálí svůj želví pláč o tom, že on nic a tahle vláda bude hrozná a on ji nepodpoří, protože by to přece dělal líp,“ rýpl si blogger a „odpůrce extremismu“ Jiří Hrebenar.

Otázku, kdo se ještě dívá na vyslovování důvěry položil i moderátor DVTV Michael Rozsypal. A ozvala se poslankyně STAN Barbora Urbanová. „Ale já tak nějak musím, no,“ dodala.

Bývalá poslankyně ANO Barbora Kořanová nicméně připomenula, že když se schvalovala vláda ANO a ČSSD, schůze trvala do jedné do rána, mimo jiné i kvůli výstupu současného ministra financí Stanjury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…