Já to Merkelové s těmi uprchlíky vysvětlím, plánuje si Andrej Babiš. Jestli si na něj tedy kancléřka udělá čas...

24.08.2016 19:49

Ministr financí Andrej Babiš se plánuje setkat s německou kancléřkou Angelou Merkelovou a nad společnou večeří jí chce vysvětlit, že v Česku nechce žádné uprchlíky. Zda si na to kancléřka najde čas, to však zatím neví. Informuje Blesk.cz.

Já to Merkelové s těmi uprchlíky vysvětlím, plánuje si Andrej Babiš. Jestli si na něj tedy kancléřka udělá čas...
Foto: ČT24
Popisek: Andrej Babiš hovoří k rozpočtu

Babiš původně neměl setkání s kancléřkou vůbec v plánu, nakonec se však zúčastní večeře v Lichtenštejnském paláci, na kterou je pozváno zhruba 50 osob, mezi nimiž jsou i ministři či šéfové parlamentních komor. Jednání ve Strakově akademii se však Babiš nezúčastní.

Zda však bude mít čas a prostor s kancléřkou mluvit, to ještě neví. „Nevím, kde budu na večeři usazen. Pokud budu mít příležitost, tak s ní určitě promluvím,“ řekl pro Blesk.cz.

Celý text zde.

Podle Babiše jí však hlavním diskusním partnerem bude premiér Bohuslav Sobotka, který ji do Česka pozval. Babiš jedná hlavně s německým ministrem financí Wolfgangem Schaublem, se kterým se mu dobře spolupracuje „v boji proti daňovým únikům“.

„S ním jsem o svém negativním názoru na přijímání migrantů a kvót mluvil v minulosti víckrát,“ dodal Babiš.

Schauble prý jeho postoj chápe. „Paní Merkelová pochází z východního Německa, tak by to mohla taky pochopit,“ podotkl ministr financí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…