Já tomu moc nerozumím, je v tom strašně moc politiky. Babiš po schůzce se Zemanem vysvětloval, jak to bude s jeho vládou

28.11.2017 18:04

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš po schůzce s prezidentem předstoupil před novináře a prozradil některé podrobnosti o své vládě. Občané se dozvěděli, kdy může být kabinet jmenován. Bude to prý velmi brzy. Babiš však prozatím neví, zda jeho kabinet získá důvěru. „Já tomu moc nerozumím, je v tom strašně moc politiky,“ uvedl doslova Babiš.

Já tomu moc nerozumím, je v tom strašně moc politiky. Babiš po schůzce se Zemanem vysvětloval, jak to bude s jeho vládou
Foto: Daniela Černá
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Šéf hnutí ANO Andrej Babiš po schůzce s prezidentem Milošem Zemanem předstoupil před novináře a prozradil jim, že 6. prosince bude jmenován premiérem a 13. prosince bude jmenována vláda. Proč tak brzy? Protože 14. a 15. prosince se uskuteční jednání Evropské rady a Babiš zde chce již vystupovat se svou vládou.

„Pan prezident mě požádal, abych nezveřejňoval jména ministrů, protože je postupně přijme a bude s nimi diskutovat o jejich roli v rámci vlády,“ prozradil Babiš. Půjde o devět ministrů, vůči kterým prý prozatím Miloš Zeman neměl výhrady.

Jednu drobnost o vládě však přece jen prozradil, totiž kolik žen bude mít v kabinetu. „Zpočátku to vypadalo nadějně až na šest žen, ale nakonec to skončilo na čtyřech,“ posteskl si Babiš. Rozhodoval se podle toho, jakou má ten či onen nominant zkušenost, aby se nemusel s resortem seznamovat a hned začal pracovat.

Poté se Babiš odmítl vyjádřit k informaci, že holding Agrofert, patřící do Babišova svěřeneckého fondu, hospodaří na 1 700 hektarech půdy, které společnosti nepatří. „Já jsem Agrofert svěřil do svěřeneckých fondů v rámci Lex Babiš a myslím, že Agrofert k tomu vydal tiskovou zprávu, takže se k tomu nebudu vyjadřovat,“ uvedl příští premiér.

Pár slov padlo i k tomu, že zatím prakticky všechny strany odmítají vyjádřit Babišově vládě podporu.

„Já tomu moc nerozumím, je v tom strašně moc politiky. Já jsem myslel, že volbami skončí ta rétorika Antibabiš, ale ono to pokračuje. Já si myslím, že od nás občané očekávají, že začneme pracovat. Já si myslím, že ten timing je velice dobrý. Pokud 13. prosince vznikne vláda, tak to bude o měsíc a půl dříve, než vznikla vláda předchozí,“ pochvaloval si Babiš.

Až zveřejní programové prohlášení vlády, bude premiér jednat s ostatními stranami o případné podpoře vlády. „To programové prohlášení je v nějakém procesu a ještě na něm pracujeme,“ uvedl šéf hnutí ANO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…