Jágr na Hrad. Bez legrace. To zaznělo z Babišových novin

16.05.2015 7:55

Poslední vítězství českých hokejistů na světovém šampionátu, a především sportovní virtuozita, kterou v zápasu s Finskem předvedl Jaromír Jágr, inspirovala komentátora Lidových novin Martina Zvěřinu k tomu, aby hokejistu se světovým renomé navrhl na post českého prezidenta.

Jágr na Hrad. Bez legrace. To zaznělo z Babišových novin
Foto: Archiv Grigorije Paska
Popisek: Jaromír Jágr s pravoslavnými popy

V dnešním sloupku LN Zvěřina poměřuje schopnosti Jágra a současného prezidenta. „Jágr umí rusky a anglicky minimálně stejně dobře jako on,“ uvedl publicista v narážce na silný český přízvuk, který Miloš Zeman při používání cizích jazyků má.

Komentátor přiznává, že Jágr není tak sečtělý jako předchozí prezidenti. „Jenže tomu poslednímu je jeho sečtělost k ničemu, neboť už si nepamatuje, co kde četl (viz kauza Peroutka),“ podotýká s tím, že tento handicap lze dohnat. Ve světě je totiž běžné, že prezidentovi bude projevy někdo psát. „Alespoň tam nebudou urážky,“ podotýká Zvěřina opět v narážce na zvyklost Zemana své protivníky urážet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…