Jak čelit sankcím? Pracovní skupina vymyslela, jak to udělat bez propouštění

18.08.2014 18:09

Pracovní skupina k sankcím doporučí vládě, aby urychlila práce na takzvaném kurzarbeitu. Má umožnit rychlejší reakci v podobných situacích. V rámci podpory vývozu ze strany vlády také vznikne pět míst zemědělských diplomatů. Loni dosáhl objem vývozu sankcionovaných komodit v oblasti strojírenství 2,1 miliardy korun.

Jak čelit sankcím? Pracovní skupina vymyslela, jak to udělat bez propouštění
Foto: vlada.cz
Popisek: Státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza

V rámci pilotního projektu budou zemědělští diplomaté umístěni na zastupitelských úřadech v Moskvě, Kyjevě, Rijádu, Pekingu a v Bělehradě. „Povedeme diskuzi, jestli právě Moskva a Kyjev by měly být těmi dvěma nejlepšími místy, nebo jestli nebudeme přemýšlet nad změnou prvních dvou z těch pěti diplomatů," uvedl státní tajemník pro evropské záležitosti Tomáš Prouza.

Čeští vývozci zemědělských komodit a potravin kvůli sankcím na vývoz do Ruska přijdou do konce roku na tržbách o 250 až 300 milionů korun. Nejvíce embargo dopadne na tuzemské mlékárny, uvedlo dnes Ministerstvo zemědělství.

Hodnota vývozu 2,1 miliardy korun je podle Prouzy dopad sankcí v situaci, kdy by české strojírenské firmy nedokázaly najít žádné alternativní odbytiště pro své výrobky. „Reálný dopad bude nižší," dodal Prouza.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…