Jak přežijeme příští zimu? Kdo bude šetřit, dostane slevu, vysvětloval Gazdík u Moravce

12.06.2022 17:14

Ministr školství Petr Gazdík (STAN) představil úsporný energetický tarif, který v zimě pomůže občanům. Státní rozpočet to zatíží, ale Gazdík má jasno. „Nic jiného nám nezbývá,“ pravil.

Jak přežijeme příští zimu? Kdo bude šetřit, dostane slevu, vysvětloval Gazdík u Moravce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Petr Gazdík

V první hodině nedělních Otázek Václava Moravce se před kamerami ČT setkali ministr školství Petr Gazdík (STAN), hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO) a ekonom Tomáš Sedláček. Gazdík na kameru promluvil o tzv. energetickém tarifu, který chystá vláda a který by měl nejohroženějším sociálním skupinám pomoct překlenout obtíže s rostoucími cenami energií.

Vláda Petra Fialy (ODS) chce podle Gazdíka občany motivovat k tomu, aby sami šetřili. Kdo opravdu bude šetřit, dosáhne podle člena vlády na nejvyšší slevy. Vláda hodlá tento tarif dotovat až 50 miliardami korun.

„Vláda je připravena dát na tarif více než padesát miliard korun, což vůbec není malá částka,“ řekl Gazdík. „Nic jiného nám nezbývá,“ dodal s tím, že podrobnosti by měl představit ministr průmyslu a obchodu za STAN Jozef Síkela. „Kdo bude šetřit energie, tak si sáhne na maximální slevu a jeho sociální situace se tím maximálně zlepší.“

Další informace naleznete zde.

Opoziční poslanec a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO) vyjádřil naději, že tarif bude srozumitelný pro všechny, kteří ho budou potřebovat.   

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…