Jak upustit z covid hysterie, abyste nebyli za voly... Macek se neudržel, když poslouchal Válka

10.01.2022 17:21

Expolitik Miroslav Macek si bere na paškál nového ministra zdravotnictví Vlastimila Válka (TOP 09), se kterým je prý „ještě větší sranda než se všemi bývalými dohromady“. Macka prý pobavil hlavně nápad o karanténě v práci, kdy budou moci lidé ve vybraných profesích i přes pozitivní test dále pracovat.

Jak upustit z covid hysterie, abyste nebyli za voly... Macek se neudržel, když poslouchal Válka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek

„Režim pracovní karantény je, že místo do karantény domů půjde člověk do karantény do práce. Bude mít nějaká zpřísněná opatření a ta teď ladíme. Když budou splněna, bude moct pracovat. Hledáme tedy cestu, aby například řidič metra mohl dál nastupovat do metra a řídit ho,“ cituje Macek ministra zdravotnictví Válka.

„Uznejte, že s tímto novým ministrem zdravotnictví je ještě větší sranda než se všemi bývalými dohromady,“ směje se Macek ve svých pravidelných glosách. Podle Macka totiž nová vláda bude mít velké problémy s postupným opouštěním restrikcí, aniž by nebyli „za voly“.

„Jo, soudruzi, v politice totiž platí, že napumpovat do čehokoliv spoustu politické energie (jako kupříkladu do covid hysterie) je snadné, ale jak ji pak pomalu opustit, aniž byste byli za voly anebo to bouchlo?“ ptá se Macek.

Věnuje se i dalšímu svému oblíbenému tématu, a to kritice zelené politiky Evropské unie. Právě kvůli ní je prý nemožné dlouhodobě konsolidovat české veřejné finance. „Jeden ze zásadních bodů programového prohlášení vlády obsahuje oxymóron ‚stabilizace veřejných financí a orientace na EU‘. Vždyť se stačí podívat na priority německé rudozelené vlády (a EU nebude mít z principu jiné), a hned je jasné, že ke stabilizaci našich financí nepřispějí, ba právě naopak,“ má jasno Macek s tím, že čas vše ukáže.

Krátkou zmínku si vysloužila i bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO), která podle některých informací měla svého státem placeného osobního fotografa. „Pokud je pravdivá informace, že si bývalá ministryně Schillerová platila svého osobního fotografa Davida Šedivého z našich daní, není to na okamžité obvinění?“ spekuluje Macek na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…